LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS tercihleri nereden yapılır? LGS tercih ekranı

LGS tercihleri bugün başlıyor. 4 Temmuz-20 Temmuz arasında yapılacak olan lise tercihleri için öğrencilerde heyecan başladı. Tercihler öğrencilerin velileri tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ya da ortaokullardan yapılabilecek. Tercihlerin ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanması gerekmektedir.

04.07.2022-11:11 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-11:11) LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS tercihleri nereden yapılır? LGS tercih ekranı

Liseye başlayacak olan öğrenciler için heyecan dorukta. 4 Temmuzda başlayacak olan LGS tercihlerini 20 Temmuz’a kadar devam edecek. Yerel yerleştirme ile tercih yapacak olan öğrencilere ilk tercih hakkı verilirken ardından merkezi yerleştirme ile kayıtlar yapılacak. Yerel yerleştirme ile öğrenciler ilk 3 okulu kayıt alanında seçmelidir. Buna göre en fazla 5 tercih hakları olacak. Merkezi yerleştirme ile 10 okul tercih edebilirken, pansiyonlu okullar için 5 tercihte bulunabilecek. Öğrenciler bu şekilde en fazla 20 okul tercih edebilecekler.

LGS tercihleri ne zaman başlıyor?

Liselere Geçiş Sistemi(LGS) ile adaylar 4 Temmuz yani bugün itibariyle tercihlerini yapabilecekler. LGS son tercihleri ise 20 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek. Öğrenciler tercihlerini 20 Temmuz günü saat 17.00'ye kadar yapması gerekmektedir.

LGS tercihleri nasıl yapılacak?

LGS için tercihler veliler tarafından https://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Bununla birlikte veliler tercihlerini ortaokul ve imam hatip ortaokullarından yapabilirler. Tercihlerin ortaokul müdürlüklerinden onaylatılması zorunludur. 

LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak

LGS sınav tercih kılavuzunda yapılan açıklama şu şekildedir:

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacak.

Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabileceklerdir.

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacak. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1”e bağlı kalarak veli adına yapacaktır. (20 Temmuz 2022 saat 17.00'ye kadar.

LGS tercihleri ne zaman açıklanacak?

Liselere yerleşecek olan adaylar için sonuçlar 25 Temmuz tarihinde belli olacak. Buna göre adaylar sonuçlarını www.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilirler. Boş kontenjanlara göre tercihlerini 25 Temmuz tarihinden itibaren yapabilirler.

LGS Yerleştirme Sonuçları

LGS yerleştirme alanları nedir?

Yerel yerleştirme sistemine göre tercih ekranında yer alan okullar şu şekildedir:

Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrencilerin ikamet adreslerine yakın olan okullar yeşil renk ile gösterilir. 

Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrencilerin ikamet adreslerine yakın olan komşu alanlardaki okulları gösterir.

Kırmızı renk, “Diğer” öğrencilerin ikamet adreslerini uzak olan başka il ve ilçelerdeki okulları gösterir. Buna göre öğrenciler renk kodlamalarına göre tercihlerini yapabilecekler. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal