LGS Sınavı İle İlgili Tüm Detaylar

LGS ne zaman yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı'na az bir zaman kala öğrencilerin kafasına takılanlar var. LGS hangi tarihte yapılacak? Ayrıca LGS sınav yerleri ne zaman açıklanır? İşte LGS hakkında merak edilen bilgiler haberimizde yer alıyor.

03.05.2018-15:14 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-15:12) LGS Sınavı İle İlgili Tüm Detaylar

Gelecek aydan itibaren hem 8. sınıf hem de 12. sınıf öğrenci ve velileri için önce sınav sonrasında da yerleştirme süreci başlıyor. Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) 1 milyon öğrenci iyi bir lise, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) da 2.3 milyon aday üniversite için yarışacak.

YERLEŞTİRME KILAVUZU NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bu sınav maratonunda ilk aşama ise 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) olacak. Sınava 8. sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin yaklaşık 1 milyonu girecek. Bu öğrencilerden 126 bini sınavla öğrenci alacak 1367 liseye yerleştirilecek. Yaklaşık 1 milyon öğrenci ise ikametlerine göre sınav yapamadan öğrenci alan liseleri tercih edecek.

LGS SONUÇLARI 22 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

Ancak ikmate dayalı liseye yerleştirme sisteminde henüz cevaplanmamış sorular mevcut. Tercih ve adrese göre sınavsız öğrenci alacak okullara yerleştirme yapılacağı açıklandı fakat bir okula sınırın çok üzerinde başvuru olursa kabul etmede hangi şartların geçerli olacağı henüz net değil. Örneğin ilk kriter okul başarısı mı olacak, devamsızlık mı dikkate alınacak işte bu soruların cevapları ancak yerleştirme kılavuzu yayımlandığında öğrenilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem sınavla hem de sınavsız öğrenci alacak okullar için yerleştirme kılavuzunun da LGS sonuçlarının açıklanacağı 22 Haziran tarihinde yayımlanacağı duyurusunu yaptı.

TEMMUZ TERCİH AYI

Okul tercihi yapacak 1.2 milyon öğrenci ve ebeveynleri için temmuz ayı ise tercih süreciyle geçecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal