LGS Mart Ayı Örnek Soruları Yayımlandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS ile ilgili açıklama yapıldı. Sınava girecek öğrenciler ise Mart ayı örnek soru kitapçığının yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor. Peki LGS Mart ayı örnek soru kitapçığı yayınlandı mı? LGS örnek soruları yayınlandı mı?

09.03.2021-10:35 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-10:35) LGS Mart Ayı Örnek Soruları Yayımlandı mı?

Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek öğrenciler, Mart ayı örnek soru kitapçığının açıklanmasını bekliyordu. Sınava hazırlanan öğrencilerin en çok sorduğu soru da ''LGS Mart ayı örnek soruları yayınlandı mı?'' sorusu oldu. MEB'den gelen açıklama ile bu sorular da cevap buldu.

LGS MART AYI ÖRNEK SORULARI YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yayımladığı örnek soru kitapçığının dördüncüsünü yayımladı. Mart ayı için yayınlanan örnek soru kitapçığında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerinden 10, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce derslerinden 5 soru olmak üzere toplam 45 soru yer aldı.

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan örnek soru sayısı 1015 oldu. Öğrenciler, örnek sorulara https://odsgm.meb.gov.tr/ internet sitesine girerek ulaşabilecek.

LGS NEDİR?

Açılımı Liselere Geçiş Sınavı olan LGS, 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyuldu. Bu sistem önce liseye geniş sınavları için TEOG sınavları yapılmaktaydı. Bununla birlikte LGS, ilkokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş için girdikleri sınavdır. Sınava giren öğrenciler, yüzde 70 sınavdan aldıkları puanla ve yüzde 30 okul diploma notuyla değerlendirilmektedir.

Sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmakta ve sorular MEB'in soru havuzundan seçilmektedir. Liselere Geçiş Sınavı'na giren öğrenciler 2 şekilde yerleştirilmektedir. Bunlardan ilki sınavla öğrenci kabul eden okullara yerleşme, ikincisi ise sınavsız olarak adrese bağlı yerleşme şeklindedir.

LGS 2021 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS, 6 Haziran 2021'de yapılacak. Sınava giren öğrencilere destek olmak amacıyla her ay örnek soru kitapçığı yayımlanacak.

LGS MART AYI ÖRNEK KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
MEB
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal