En kolay browni kurabiye tarifi

Sofralarınızın baş tacı olacak bir brownie kurabiye tarifini derledik. Lezzetli bir atıştırmalık olan bu kurabiye ile damağınızı şenlendirmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey bu tarifi uygulamak.

18.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-17:52)

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz brownie kurabiye ile hem kendinize hem de misafirlerinize leziz bir şölen sunabilirsiniz. Favori kurabiyeniz olmaya aday olan bu enfes tarifin yanına Türk kahvesi de çok yakışıyor! Şimdiden afiyet olsun.

Tadı damağınızda kalacak!

Brownie kurabiye için gerekli olan malzemeler:

- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

- 1 çay bardağı pudra şekeri

-  1 çay bardağı sıvı yağ

 - 1 paket vanilya

 - 1 paket kabartma tozu

 - 3 yemek kaşığı kakao

 - 3 su bardağı un

-  1 adet yumurta

Şerbeti için:

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı toz şeker

En kolay browni kurabiye tarifi

Brownie kurabiye hazırlamak için; ilk olarak şerbeti hazırlayın bunun için de bir küçük tencereye su ve şekeri alarak karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve şerbeti ılınmaya bırakın. Sıra geldi kurabiye hamurunu yoğurmaya. Yoğurma kabının içerisine tereyağı, un, yumurta, kakao, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu alıp karıştırın. Ele yapışmayacak bir hamur elde etmeniz önemlidir. Hamurunuz istenilen kıvama ulaştığında kurabiyeleri şekillendirin. Bir tepsiye yağlı kağıt serip hamurdan parçalar alarak yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Aynı işlemi bütün hamura uygulayın. Brownie kurabiyeleri önceden ısıtılmış olan 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Son olarak kurabiyeleri şerbet ile buluşturun. Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı gidince ılınmış olan şerbete kurabiyeleri batırarak çıkarın. Üzerlerine de Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal