Kolayca Yapabileceğiniz Mantar Kurabiyesi Tarifi

Püf noktalarıyla siz de evinizde kolayca mantar kurabiyesi yapabilirsiniz. Peki, mantar kurabiyesi nasıl yapılır? Mantar kurabiyesi yapmanın kolay yolu, kolay kurabiye tariflerini sizin için hazırladık. İşte detaylar...

18.09.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-14:08)

Görüntüsü ve lezzetiyle beş çaylarının yanında eşsiz bir tat deneyimi sunan mantar kurabiyesi mutfak ile arası iyi olan kurabiye severlerinin favorisi. Pratik malzemelerle hazırlanan mantar kurabiyesi, çok vakit almayan kolay bir şekilde az bir sürede yapılan bir kurabiye türüdür. Mantar kurabiyesi için gerekli olan malzemeleri aşağıdaki malzeme listesinden görebilirsiniz. Püf noktalarıyla siz de evinizde mantar kurabiyesi yapabilirsiniz. Peki, mantar kurabiyesi nasıl yapılır?

KOLAY MANTAR KURABİYESİ

Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket margarin 

- 2 yumurta

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 400 gr mısır nişastası 

- 1. 5 çay bardağı kadar un 

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

Üzeri için:

- 2 yemek kaşığı kakao

Mantar Kurabiye Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı yoğurma kabına alarak mikser ile çırpın. Üzerine 400 gr nişasta ekleyin ardından vanilya ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın. Kontrollü olarak un ekledikten sonra yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Ayrı bir kaba kakao ekleyerek soda şişesinin ağzını kakaoya batırarak bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar beyaz olacak pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal