Levent Tüzemen Galatasaray'ın Torrent nedeniyle uğradığı zararı Domenec Torrent'in karşılaması gerektiğini söyledi

Ünlü spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın yüklü bir tazminat ödemek koşuluyla yollarını ayırdığı İspanyol teknik adam Domenec Torrent'in ayrılığından kaynaklanan ücreti eski Başkan Burak Elmas'ın ödemesi gerektiğini söyledi.

22.06.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-11:18) Levent Tüzemen Galatasaray'ın Torrent nedeniyle uğradığı zararı Domenec Torrent'in karşılaması gerektiğini söyledi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da Başkan Burak Elmas'ın yerine geçtiğimiz günlerde Dursun Özbek başkanlığa seçilmişti. Dursun Özbek'in göreve gelmesiyle birlikte ise sarı kırmızılılarda birçok taş yerinden oynamıştı.

Galatasaray'da geçtiğimiz gün yapılan resmi açıklamayla birlikte Teknik Direktör Domenec Torrent, Sporrif Direktör Sensibili ile yollar ayrılmıştı. Görevden ayrılacak olan bu isimlere sarı kırmızılıların tazminat olarak yüksek ücretler ödeyecek olması taraftarların tepkisini çekmişti.

Sabah Gazetesi yazarlarından Levent Tüzemen, Galatasaray'da yaşanan bu ayrılık nedeniyle uğranacak olan maddi zararların eski Başkan Burak Elmas ve yönetiminin karşılaması gerektiğini söyledi. Levent Tüzemen, yapmış olduğu açıklamalarda ;

'Sözleşme opsiyonlu olarak yapılabilirdi'

Burak Elmas'ın Torrent ile yapmış olduğu anlaşma G.Saray'a yapılmış bir ihanettir. Bir başkan, yardımcı hoca olarak düşündüğü bir insanla böyle bir sözleşme imzalar mı? Yarım sezon görev verilir, gelecek yıl da opsiyonlu olarak kullanılırdı.


'Yeni yönetim kucaklarında bomba buldu'

Dursun Özbek ve yönetimi kucaklarında Torrent bombasını buldu. Bu tazminatı Burak Elmas ile Işıtan Gün kendi ceplerinden ödemelidir. Mustafa Cengiz yönetiminin bıraktığı paralarla sorumsuzca transferler yapan Elmas ve yönetimi, Torrent anlaşması ile G.Saray'da büyük tahribat yarattı.

'Burak Elmas'ın anlaşması sorgulanmalıdır'

Dursun Özbek şimdi bu tahribatı mecburen tamir etmeye çalışacak. Üstelik Burak Elmas'ın gönderdiği Fatih Terim, Galatasaray'dan alması gereken 53 milyon TL'lik tazminatı bile almadı. Bu örnek varken Terim'e olan öfkesinden dolayı Elmas'ın, Torrent ile yaptığı anlaşma sorgulanmalıdır. Eğer bugün mali kongre yapılsaydı Elmas ve yönetimi sadece idari değil mali olarak da ibra edilmezdi.

'Daha büyük kazıklar yenebilirdi'

Torrent ve Sensibile görevde kalsaydı Galatasaray, daha büyük kazıklar yemekle karşı karşıyaydı. Çünkü Torrent'in hesabına göre Babel kulüpte kalacak, birçok oyuncu ile yollar ayrılacak, Barcelona'dan da ismi duyulmayan oyuncular yüksek maliyetle transfer edilecekti.


'Okan Buruk Galatasaray'ın evladıdır'

Torrent'in oyuncularla kuramadığı iletişim ve yaratamadığı futbol farkı, Galatasaray'ın ligi 13. bitirmesine neden oldu. Okan Buruk G.Saray'ın evladıdır. Florya'daki tarlada yetişmiştir, büyük başarılara futbolcuyken imza atıp sayısız kupa kazanmış, UEFA ve Süper Kupa'yı kaldırmış, milli takımla da Dünya üçüncüsü olmuştur.

'Bence doğru tercih Okan Buruk'

Hocalığında Akhisar ve Başakşehir'deki başarıları, oynattığı futbol göz kamaştırmıştı. Okan Buruk'la birlikte G.Saray yeniden çağdaş futbol oynayacak, savunmayı takım halinde yapacak, hücum futbolu öne çıkacak ve en önemlisi altyapıdan çıkacak gençler A takımda forma bulacaktır. Dışarıdan yüksek maliyetli yabancı hoca getirmektense son yıllarda Türk hocaların şampiyon olduğunu düşünürsek başkan Özbek'in tercihi doğru hamledir.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal