01.01.2021-13:05 (Son Güncelleme:20.04.2024-05:14)


1

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde yer alan Kuyucak Köyü, lavantaları ile adını duyuran ve popüler olan bir bölgedir. Bir gün seyahat etmek ve farklı yerlere gitmek isterseniz diye, Kuyucak Köyü’nü daha yakından tanımanız adına bu yazıyı sizin için derledik…



2

Yüksek bir tepede bulunan Kuyucak Köyü, Torosların eteğinde konumlanmış harika bir yerdir.



3

Ovaları ve yamaçları lavanta tarlalarıyla kaplı olan Kuyucak Köyü’nde yaklaşık olarak 250 kişi yaşıyor ve oldukça şirin mi şirin bir yer olup karşımıza çıkıyor.



4

3 bin hektarlık alana yayılmış olan bu lavanta tarlaları, ilk olarak kurak ve verimsiz toprakların boş kalmaması için yapılmış olsa da, daha sonra giderek çoğalmış ve genişletilmiş.



5

Fransa’nın Provence Bölgesi’ne benzetilen Kuyucak Köyü, çoğu kişi tarafından bilinmediği için adeta saklı kalmış bir cennet.



6

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Kuyucak Köyü’ne lavanta ilk kez 1975 yılında gelmiş. TÜİK’e göre ise; Türkiye’nin lavanta üretiminin %93’ü bu köy tarafından karşılanıyor.



7

Lavantaların arasında fotoğraf çektirecek, doğal manzarasının tadını çıkaracak, bölgenin lezzetli yemeklerini tadacak ve daha önemlisi bir lavanta almadan eve dönmeyeceksiniz.



8

Ayrıca organik yerlerde eşsiz kahvaltı yapma deneyimi yaşayacaksınız. Bisiklet ve yürüyüş alanlarında doya doya gezintiye çıkabileceksiniz. Üstelik lavantanın tarihini ve faydalarını öğrenmek isterseniz, rehberli turlara da katılma şansı elde edebileceğinizi belirtelim.



9

Haziran ayında çiçeklenmeye başlayan lavantaların, ayın sonunda morarmaya başladığını ve bu sürenin yaklaşık 45-50 gün arası sürdüğünün de altını çizelim.



10

KUYUCAK KÖYÜ NEREDEDİR?

KUYUCAK KÖYÜ NEREDEDİR?

Isparta’ya 47 km uzaklıkta bulunan Kuyucak Köyü, Keçiborlu’ya ise 28 km uzaklıkta konumlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR