Lavanta Kürünün Saça Faydaları

Lavanta gıda, ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılan bir bitki çeşididir ve sağlıklı bileşenler konusunda vazgeçilmezlerden biridir.

15.06.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:33) Lavanta Kürünün Saça Faydaları

Kokusuyla insanı ferahlatan rahatlatıcı bir etkiye sahip olan Lavanta özellikle 2. Dünya Savaşı dönemlerinde yaraların dezenfekte edilmesinde sıkça kullanılmaktaydı ve birçok tedaviye fayda sağlamasıyla bilinmekteydi. Ayrıca güneşten korunmak ve güneş çarpmalarını engellemek için asker şapkalarının içine lavanta koyulmaktaydı. Her şekilde olumlu etkilerini göreceğimiz lavantanın saymakla bitmeyecek birçok faydasını aşağıda göreceğiz.

Doymamış yağ asitleri bakımından A ve C vitaminlerini içermektedir ve oldukça zengindir. Bu yüzden güçlü bir antioksidan kaynağı olmakla birlikte Protein, kalsiyum ve demir bakımından da zengindir.

Lavantanın faydaları:

1- Cilt sağlığına iyi gelir:

Lavanta yağ asidi içermektedir. Bu tür esansiyel yağlar cilt lekeleri ve kuruluğuyla baş etmede birebirdir. İçerdiği besinler sayesinde akne, gözenek temizleme ve sivilce tedavisinde sıkça kullanılır. Ciltteki kızarıklık, leke, yara, mantar gibi enfeksiyonlara karşı oldukça etkili bir tür olduğunu her anlamda kanıtlamış bir bitkidir. Bu yüzden çantanızda lavanta suyu dolu bir sprey mutlaka bulunmalıdır.

2- Saç sağlığına iyi gelir:

Saçlarınızın daha canlı, parlak ve güçlü gözükmesinde büyük rol oynar. Saçlarınızın daha az dökülmesine ya da cilt tipine hiç dökülmemesine ve bu gibi sorunları tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olur. %80 Kepek oluşumunu engeller. Saçları yumuşatır ve saç köklerini besleyerek güçlendirir, içinde bulunan yağlar sayesinde saç köklerini besleyerek rahatlatır. Saçlarınıza uzun süre kalıcı hoş bir koku verir. Saç diplerinde oluşan kaşıntı, kızarıklık, döküntü gibi sorunlarınızı hassas cildinizi tedavi ederek düzeltir ve iyileştirir.

3-İltihap önleyicidir:

Banyo suyunuz içerisine bir miktar lavanta veya lavanta yağı döküp uzun süre (4-5 gün) beklettikten sonra bu suyla yıkanmanız vücudunuzda bulunan iltihapları giderici, saç problemlerinizi çözücü ve ferahlatıcı bir keyif sunacaktır.

4-Uyku problemlerinizi ve stresi giderir:

Anksiyete ve stresi yatıştırmaya karşı oldukça etkili ve güçlü bir bitki çeşididir. Lavanta çayı demleyerek kokusunun verdiği rahatlatıcı etkiyi bünyenizde hissedeceksiniz. Sıcak bir lavanta çayı içtikten sonra stres, kaygı, anksiyete, huzursuzluk ve uyku bozukluğu sorunlarınızın çözüldüğünü fark edeceksiniz.

Lavanta kürünün hazırlanışı:

Malzemeler:

• 4-5 gram lavanta

• 1,5 litre su (300 ml)

Hazırlanışı:

Bir süre suyun kaynamasını bekledikten sonra lavantaları içine atıp kısık ateşte 15 dk yı geçmeyecek şekilde kaynamaya bırakın. 15 dk dan sonra süzüp ılımasını bekleyip yemeklerden 2 saat önce tüketmeniz dışarıdan gelecek olan mikroplara karşı vücudunuzda bir kalkan etkisi yaratacaktır. Lavanta kürünü taze olarak tüketmek çok önemlidir. Fonksiyonlarınızın ve karaciğerinizin düzgün çalıştığını fark edince kürü bırakabilirsiniz ve aralıklarla tekrarlaya bilirsiniz.

Lavanta kürü faydaları:

• Saçlarınızın daha sağlıklı, canlı ve parlak gözükmesini sağlar. Ölü hücrelerden arındırması en büyük özelliği olarak bilinmektedir.

• Cildinize C vitamini stoğu yapar.

• Kırışıklık, siyah nokta, akne ve diğer problemlerin giderilmesine yardımcı olur.

• Saçlarınızın uzun süre temiz kokmasını sağlar.

• Kan dolaşımını hızlandırır ve enerji verir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal