KYK İlk Ödemeleri Yattı mı, Kaç Aylık Yatırılacak, Ne Kadar Ödenecek?

KYK’dan ödeme alacak öğrenciler, bursun yatıp yatmadığını merak etmeye başladı. KYK burs ve kredi ödemelerinin sahiplerine ulaşacağı tarihler araştırılıyor. Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

28.12.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-13:45)

Üniversitelilerin geçim kaynağı KYK burs ve öğrenim kredisi için geri sayım başladı. Geçtiğimiz ayın başlarında KYK başvuruları başlayıp sonlanmıştı. KYK bursları her yıl ilk 3 ay sonrası Aralık sonu ile Ocak başında öğrencilere veren banka kartlarına yatıyor. Peki, KYK bursları bu yıl ne kadar olacak?

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Kyk bursları her ayın 6 ile 10. günleri arasında yatırılır. İlk üniversiteye başlayan ya da ilk defa burs alacak öğrenciler için durum daha farklıdır. İlk üç ay burs ödenmez ki bunun sebebi enflasyon rakamlarının tam olarak açıklanmasını beklemektir. Enflasyon rakamları açıklandıktan sonra bursa gelecek zam miktarı belirlenir.

Üç aylık birikmiş ödemeler, lisans öğrencileri için bin 950 TL, yüksek lisans öğrencileri için 3 bin 900 TL ve doktora öğrencileri için 5 bin 850 TL olarak yatırılacak.

Üç aylık ödemelerin, 29-31 Aralık'ta TC kimlik numarasının son numarasına göre yapılacağı açıklandı. Buna göre, TC Kimlik numarasının sonu "0" ve "2" olanlar 29 Aralık, "4" ve "6" olanlar 30 Aralık, "8" olanlar ise 31 Aralık'ta ödemelerini alacak.

Gençlik ve Spor Bakanı konuyla ilgili "İlk defa GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurusu yapan öğrenci arkadaşlarımıza müjde! Ekim, kasım ve aralık ayı GSB Burs ve Öğrenim Kredisi ödemeleri bu gece itibarıyla hesaplarınızda olacak. Tüm gençlerimize hayırlı olsun." dedi.

2022 BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılı için burs miktarı lisans öğrencileri için 850 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1700 lira, doktora öğrencileri için ise 2 bin 550 lira olarak belirlendi. 2021 yılı için lisans burs miktarı 650 TL olarak veriliyordu. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren burs ve krediler yeni belirlenen miktardan ödenecek.


SONUÇLAR AÇIKLANDI!

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Başvuran lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri e - devlet üzerinden başvurularını kontrol edebiliyor. KYK taahhütnameleri de gerçekleştirildi. Öğrenciler, Aralık sonunda alacakları toplu burs ve kredi miktarının hesaplarına yatırılmasını bekliyor.

BURS ÜCRETİ NASIL BELİRLENİR?

Bursların Aralık ayında yatması direkt olarak gelecek burslara gelecek zammın yıl sonu enflasyon oranına göre yapılmasıyla alakalıdır. TÜİK enflasyon rakamlarını açıklar ve ardından zam miktarı diğer şartlar göz önünde bulundurularak belirlenir. Burs ve kredi ücretleri belirlenen zammın ardından yeni yıla girişte zamlı miktarıyla ödenmeye başlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal