13.05.2020-14:19 (Son Güncelleme:29.03.2024-11:32)


1

Rumex crispus yani kuzukulağı, halk arasında ekşilik, turşu otu, ebemekşisi, ekşimlik, oğlak kulağı olarak da bilinmektedir. Kuzukulağı, yüksek miktarda A, B ve C vitamini içermektedir. Demir ve fosfor bakımından da oldukça zengin olan kuzukulağının cilt hastalıklarından ağız yaralarına, vücuttaki kirli kanın atılmasına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Peki, kuzukulağının faydaları nelerdir? Sizin için kuzukulağının faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…



2

Kandaki Toksinleri Temizler

Kandaki Toksinleri Temizler

Kuzukulağı kandaki toksinlerin ve yağların temizlenmesini sağlayarak idrar yolu ile dışarı atar. Bu işlem esnasında idrar yollarını ve mesanenin de temizlenmesini sağlar. Taş ve kum oluşumunu da engeller.



3

Hastalıklara Karşı Koruma Sağlar

Hastalıklara Karşı Koruma Sağlar

Gribe ve soğuk algınlığı başta olmak üzere birçok hastalığa karşı vücut direncini artırır, hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bağışıklığın neden olduğu yüksek ateşi düşürür.



4

Ağız Sağlığını Korur

Ağız Sağlığını Korur

Kuzukulağı, ağız yaralarını iyileştirmede de oldukça etkili bir besindir. Diş etlerini güçlendirerek, diş kaybının önlenmesini sağlar.



5

Güneş Yanıklarını Giderir

Güneş Yanıklarını Giderir

Güneş yanıklarında rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bunun için, körpe kuzukulağı yapraklarını toplanıp ezerek lapa haline getirin ve etkilenen bölgeye dıştan uygulayın.



6

Adeti Düzenler

Adeti Düzenler

Adet düzensizliğine karşı oldukça etkili olan kuzukulağı, regl döneminde kanamanın düzene girmesini sağlar.



7

Kan Şekerini Ayarlar

Kan Şekerini Ayarlar

Kuzukulağı, düzenli olarak çiğ bir şekilde tüketilirse kan şekerinin düşmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR