Küresel Piyasalar G-20 Zirvesine Odaklandı

Küresel piyasaların, G20 Liderler Zirvesi'nden gelecek haberlerle değişim göstermesi beklenirken, bugünkü fiyatlamalarda Fed toplantı tutanaklarının da etkili olacağı bildirildi.

30.11.2018-09:37 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-09:32) Küresel Piyasalar G-20 Zirvesine Odaklandı

Küresel piyasaların, G20 Liderler Zirvesi'nden gelecek haberlerle değişim göstermesi beklenirken, bugünkü fiyatlamalarda Fed toplantı tutanaklarının da etkili olacağı bildirildi. Siyaset ve ekonomi aktörlerinin bugünkü en önemli gündemi olarak Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de gerçekleşecek G20 Liderler Zirvesi öne çıkıyor. Dünyanın en büyük ekonomisini elinde tutan 19 ülkesi ve Avrupa Birliği'nden (AB) oluşan G20 topluluğundan liderlerin katıldığı zirve çerçevesinde düzenlenecek ikili görüşmeler, siyasi ilişkilerin doğrultusu ile alakalı detay vermesi açısından önem gösteriyor. Bu çerçevede Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşeceğini, görüşmede gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının gündemde olacağını bildirdi.

Diğer yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesini iptal ettiğini bildirdi. Rusya'nın Ukrayna'ya gemileri ve mürettebatı geri iade etmediğinin altını çizen Trump, "İlgili bütün taraflar için en iyisi olacağını düşündüğümden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Arjantin'de yapacağım toplantıyı iptal etme kararı aldım." dedi.

Yetkiller, G20 Liderler Zirvesi'nin ana gündem maddelerinin çalışma hayatının geleceği, kalkınma için altyapı ve sürdürülebilir gıda geleceği olduğunu hatırlatarak, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimi, ABD-Çin ticaret savaşı ve Kaşıkçı cinayeti sonrası yurt dışındaki ilk uluslararası toplantısına çıkan Muhammed bin Selman'ın diğer ülke liderleriyle yapacağı ikili toplantılar gibi adımlarla alakalı haber akışının piyasaların durumununda daha belirleyici olacağını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal