Kurallara Uymadığı İçin Çek Sağlık Bakanı'ndan İstifası İsteniyor

Korona önlemlerinin sertleştirildiği Çekya'da Başbakan Babis, salgın kurallarına uymayan Sağlık Bakanı Prymula'nın istifasını istedi

23.10.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-16:55) Kurallara Uymadığı İçin  Çek Sağlık Bakanı'ndan İstifası İsteniyor

Çekya'da salgın kuralları hükümet içinde soruna neden oldu. Başbakan Andrej Babis, korona kurallarına uymayan 56 yaşındaki Sağlık Bakanı Roman Prymula'dan istifasını istedi.

İstifa etmemesi durumunda Prymula'yı kendisinin görevden alacağını söyleyen Babis, Bakan'ın yaptığı hatalı davranışın affedilemez olduğunu aktardı.

KURALLARA UYMAYAN İSTİFA EDER

Çekya Sağlık Bakanı, hükümetin korona kurallarını ihlal etmekle suçlanıyor. Blesk adlı Çek gazetesi, Bakan'ın siyasetçilerle kapalı olması gereken lüks bir restoranda buluştuğunu yazmış ve Bakan, restorandan maskesiz bir şekilde çıkarken objektiflere yakalandı.

Çekya'da restoranlar bir buçuk haftadır vaka sayılarındaki artış nedeniyle kapalı tutuluyor.Eleştirilerin ardından davranışı nedeniyle özür dileyen Prymula, söz konusu restoranda iktidardaki ANO partisinin Meclis Grup Başkanı Jaroslav Faltynek'le bazı konuları konuşmak üzere kahve içtiğini söylemişti.

Fakat bu açıklamayı tatmin edici bulmayan muhalefet ve iktidar partisinin sosyal demokrat koalisyon ortağı, Prymula'nın bu skandalın sonucunu çekmesini ve istifa etmesini istemişti. Sosyal demokrat İçişleri Bakanı Jan Hamacek, kuralların istisnasız herkes için geçerli olduğunu ve hükümetin kurallarına saygı duymayan hiç kimsenin kabinede olmaması gerektiğini aktarmıştı.

Korona vakalarının en yüksek olduğu Avrupa ülkelerinden biri olan Çekya'da korona önlemleri yeniden geçen haftadan bu yana sıkılaştırıldı. Tekrar kapatılan restoranlar, siparişleri saat 22.00'ye kadar sadece açık olan bir pencereden teslim edebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal