08.01.2020-17:59 (Son Güncelleme:20.04.2024-07:48)


1

Eskişehir, kültürel zenginlikleri, mimarisi, müzeleri, kafeleri ve sosyal etkinlik alanları ile hem geçmişi hem de bugünü kapsayan Anadolu'da tanınmış bir Avrupa şehri haline geldi. Türkiye’nin en kalabalık 25. şehri olan Eskişehir’e binlerce insan gelmekte ve her geçen gün güzelleşen şehre hayran kalmaktadır.



2

Eskişehir'in yüzölçümü 13.925 km2'dir. Şehir İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Karasal iklime sahiptir. Yazları çok sıcak kışları ise çok soğuktur.



3

Ülkemizde sadece Eskişehir’de çıkarılan Lüle Taşı şehrin bilinen yeraltı zenginliklerinden. Bu nedenle Eskişehir'deki Lüle Taşı Müzesi'ni görmek Eskişehir gezisi için olmazsa olmaz aktivitelerden biridir.



4

Eskişehir'in merkezinde, ilk kentin kurulduğu yer olarak bilinen Odunpazarı ve Odunpazarı Evleri'ni mutlaka görmek gerekir.



5

Eskişehir’e geldiğiniz zaman mutlaka Porsuk Nehri'nde tekne turu yapabilir, Kanlıpınar göletine gidip, Kent plajında yüzebilirsiniz.



6

Kırımlı göçmenlerden öğrenilen Çi börek (Çiğ kıyma dolgulu gofret-ince hamurlu hamur), Eskişehir ziyareti sırasında mutlaka Çi börek yemelisiniz.



7

Taşpınar ve Haller Çarşısı’nda gezip alışveriş yapabilirsiniz. Şelalepark'a çıkıp şehrin manzarasına karşı fotoğraf çekip keyifli zaman geçirebilirsiniz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu'nda da oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.



8

Eskişehir’de gezebileceğiniz müzeler Balmumu Müzesi, Çağdaş Züccaciye Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Havacılık Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Odunpazarı Modern Müzesi, Bağımsızlık Müzesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR