Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımında Son Tarih Yaklaşıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı ve yakında bitecek! İşte personel alım şartları ve detaylar.

25.09.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-13:51) Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımında Son Tarih Yaklaşıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ilkokul mezunu sözleşmeli personel arıyor. Aranan personeller Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun illeri için alınacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin B fıkrası uyarınca 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ek 8 inci maddesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alıyor. Peki, personel alımı başvuru şartları nelerdir?

PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Sözleşmeli personel başvuruları 29 Kasım’da başladı. Başvurular 12 Aralık’a kadar sürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı; koroya, operaya ve baleye sanatçılar, sahne üstü ve gerisinde görev yapan personeller arıyor. 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Personel alımı için genel ve özel başvuru şartları var. Resmi ilanda her bir mesleki pozisyon için ayrıca şartların belirtildiği bir liste de bulunuyor. İşte Kültür ve Turizm bakanlığı sözleşmeli personel başvurusu için genel ve özel şartlar:

Genel Şartlar

- Değerlendirmeye katılacak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1), (2), (3), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen genel şartlar ile birlikte aşağıda belirtilen özel şartlar aranır.

Özel Şartlar

- Opera Solistleri, Koro ve Orkestra Sanatçıları için yurt içinde veya yurt dışında müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuvarlarda lisans düzeyinde mezun olmak. Yapılacak dinleti, uygulama veya değerlendirme sınavında başarılı olmak. 

- Bale Solist Sanatçıları için, yurt içinde veya yurt dışında müzik ve sahne sanatları eğitimi verenfakülte, akademi ve konservatuvarların bale bölümünden (Modern dans sanatçıları için modern çağdaş dans bölümlerinden en az lisans düzeyi) en az lisans düzeyinde, Kordöbale için ise bale bölümünden (Modern dans sanatçıları için modern çağdaş dans bölümlerinden veya klasik bale bölümlerinden en az lise düzeyi) en az lise düzeyinde mezun olmak. Yapılacak dinleti, uygulama veya değerlendirme sınavında başarılı olmak. 

- Kurumumuz ile 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 8 inci maddesi kapsamında sözleşmesi bulunanların müracaatları kabul edilmeyecektir. (Figüran sözleşmeliler hariç)

- Adayların sınava vurmalı çalgılar dışında kendi enstrümanları ile gelmeleri zorunludur. 

- Sınava girecek adaylar kendi eşlikçileri ile gelmeleri zorunludur. 

- Adaylar Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun illerindeki Opera ve Bale Müdürlüklerinden birini tercih edebilecek olup, birden çok branşa müracaatlar kabul edilmeyecektir. 

- Adaylar e-Devlet – Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım adresinden sınava başvuru yaparken "özel şartlar" maddesinde istenen belgeleri sınava girmek istediği Opera ve Bale Müdürlüğünün sistemden kontrol etmesini isteyeceklerdir.

Tüm bu şartların yanında belirtilen her mesleki alan için ayrıca başvuru şartları belirtilmiştir. Resmi ilan üzerinden kontrol edebilirsiniz.


BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için istenilen belgeler şunlardır:

- T.C. Kimlik numarasının da yer aldığı yazılı özgeçmiş.

- Sınav ilanının “Özel Şartlar” başlığı altındaki branşlar için istenilen öğrenim belgesi ile iş deneyim belgesi.

PERSONEL ALIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Adayların, son başvuru tarihi olan 13.12.2021 tarihi saat 23:59'a kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihinden sonra herhangi bir sebepten kaynaklanan problemlerden dolayı başvuruların kuruma ulaşmaması, kurumun sorumluluğunda değildir.

Başvuruların incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartları haiz olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Kariyer Kapısı platformundan giriş yapılarak görüntülenebilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar Kariyer Kapısı Platformuna giriş yaptıktan sonra sol menüde “Başvurularım” sayfasındaki “Bilgiler” butonuna tıkladıktan sonra “Aday Başvuru Bilgileri” sayfası açılacaktır. Bu sayfanın “Yazdır” butonu ile çıktı alınıp sınav günü sınav yerine getirmeleri gerekmektedir. Başvuru için gerekli tüm bilgi ve belgeler yukarıda belirtildiği şekilde interaktif ortamda gönderilecek olup, bizzat veya posta yolu ile iletilen başvurular veya başvuru amaçlı belgeler işleme alınmayacaktır. Başvuru şartlarını taşımayan eksik, yanlış evrakla veya son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Son başvuru tarihine kadar evraklarını eksiksiz ve hatasız olarak göndermeyenler sınava giremeyecektir. Bu şekilde sınava giremeyenlere karşı kurumun herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal