Yusuf Atılgan Hayatı

Kent ve kasaba'da yaşayan insanların yabancılaşmasını konuları üzerine iki büyük kitap yazan usta yazar Yusuf Atılgan kimdir? sorusunun yanıtı ve usta yazar Yusuf Atılgan'ın hayatı hakkında tüm bilinmeyenleri haberimizde bulabilirsiniz.

16.01.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-17:40) Yusuf Atılgan Hayatı

Kent ve kasaba'da yaşayan insanların yabancılaşmasını konuları üzerine iki büyük kitap yazan usta yazar Yusuf Atılgan kimdir? sorusunun yanıtı ve usta yazar Yusuf Atılgan'ın hayatı hakkında tüm bilinmeyenleri haberimizde bulabilirsiniz. İşte Yusuf Atılgan'ın hayatı...

Çok önemli eserlere imza atan usta yazar Yusuf Atılgan, 1922 yılında Manisa'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimi de doğup büyüdüğü Manisa'da bitiren usta yazar Atılgan, 1939 yılında Balıkesir Lisesi'ni bitirip ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nü kazandı.

Üniversiteden mezun olan usta yazar Atılgan, okul bittikten sonra edebiyat öğretmeni olarak atandı. 1945 yılında fakülte yıllarında bazı öğrenci etkin­liklerine katılmasından dolayı yargılanıp altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası bitince bir köye yerleşip çiftçilik yapmaya başladı ve sakin bir hayat sürdü. Daha sonra sakin yaşamına uzun bir süre ara verip, 1976 yılında İstan­bul'a yerleşti ve yayınevlerinde redaktör olarak çalış­maya başladı.

EDEBİ YAŞAMI

Usta yazar Yusuf Atılgan, edebiyata 1952 yılında öyküler yazarak başladı. 1954 yılında 'Evdeki' adlı öyküsü Tercüman gazetesinin öykü yarışmasında birinci oldu.

Atılgan, adını 'Aylak Adam' adlı romanının 1958 Yunus Nadi Roman Yarışması'nda ikinci olması ve ertesi yıl kitabının yayımlanmasıyla duyurdu.

Yine 1961 yılında yayımladığı 'Bodur Minareden Öte' adlı öykü kitabından sonra uzun bir süre sessizliğini korudu ve ikinci romanı 'Anayurt Oteli'ni 1973 yılında yayımlandı.

Atılgan, edebi yaşamını en derinden hisleriyle eserlerine döken nadir yazarlar arasındadır.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal