Yeşilçam'ın Başarılı Oyuncusu Hayatını Kaybetti

KOAH hastalığı ile uzun zamandır mücadele eden oyuncu Hakan Balamir, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasının başarılı oyuncusu perşembe günü toprağa verilecek.

05.07.2017-10:58 - (Son Güncelleme: 05.07.2017-10:49) Yeşilçam'ın Başarılı Oyuncusu Hayatını Kaybetti

Türk Sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Hakan Balamir bir hafta önce durumunun ciddileşmesi üzerine ailesi tarafından Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Solunumsal Yoğun Bakım Ünitesi'nde bir haftadır tedavi altında olan oyuncunun durumu giderek kötüleşti.

Hakan Balamir'in oğlu Tufan Balamir babasının hastalığıyla yaptığı açıklamada, "Uzun süredir KOAH ile mücadele ediyoruz. Son günlerde kanser tedavisinede başlamıştık. Şu anda burada solunum yetmezliğiyle ilgili en son aşamadayız. Durumu oldukça ağır. Kimseye haber vermeyi düşünmedik. İyi olacak, ayağa kalkacak ümidi taşıyorduk. Ancak durumunun daha da kötüleşmesi sonucunda, insanlara haber vermeye başladık. Zaten doktorları da kritik zamanların başladığını söylediler" diyerek konuşmasını tamamladı.

Hakan Balamir Kimdir?
Türk Sinemasının başarılı oyuncularından Hakan Balamir, 1946 yılında İstanbul'da hayata geldi.
Babasının subay olmasından dolayı genç yaşında birçok şehir gezen Balamir, liseyi bitirdikten sonra gazetecilik bölümünü okumasına rağmen bu alanda hiç çalışmamıştır. "Ses" dergisinin yarışmasında bulunması ile birlikte "Bir Aşk Bin Ölüm" filminde yer alması için teklif gelen oyuncu, kariyerine 1974 yılında başrol oynadığı "Yunus Emre" adlı sinema filmindeki başarısı ile 11. Antalya Film Şenliği En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanarak devam etti. 1973 yılında "Mahpus" filminde, başrolü Türkan Şoray ile birlikte oynayan oyuncu 1975 yılında Yaşar Kemal'in aynı adlı romanından esinlenerek hazırlanan "Ağrı Dağı Efsanesi" adlı filmde Fatma Girik ve Hayati Hamzaoğlu ile birlikte başarı gösterdi. Balamir, Sinema Oyuncuları Derneği'ni kurarak başkanlık yaptı ve 1985 yılında "Hakan Film Şirketi"ni kurarak yapımcılığa adım attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal