Yatsı Namazı

Yatsı namazı kılınışı? Yatsı namazı toplam kaç rekattır? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

15.05.2018-17:08 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-16:59) Yatsı Namazı

Yatsı Namazı ile alakalı bilinmesi lazım olanalar, Yatsı namazı günün son namazıdır. Yatsı namazının zamanı yatsı ezanı ile girer ve imsak saatine değin devam eder bu sebeple çok uzun bir zamanı vardır. Bu zaman süresince bir Müslüman’ın bu namazı kaçırmamaı gereklidir.

Yatsı Namazı ile ilgili Bilmeniz Gerekenler

Yatsı namazı 4 rekat sünnet 4 rekat farz 2 rekat son sünnet 3 rekat vitir namazı olarak toplam 13 rejattan meydana gelir. Esaseb vitir namazı farklı bir namazdır fakat yatsı vaktinde kılınması lazım olan vacip mecburi bir namazdır. Yatsı namazını gecenin son saatlerine doğru kılmak tahrimen mekruhtur. Niyet ettim Allah rızası için yatsı namazının ilk sünnetini kılmaya denerek niyet edilecek ve önce 4 rekat sünnet kılınmalıdır. Ardından niyet ettim Allah rızası için yatsı namazının farzını kılmaya denerek 4 rekat farz eda edilir farz namazda ilk 2 rekatta Fatiha’nın ardından sure okunurken 3. ve 4. rekatta yalnızca Fatiha okunur bu bütün farz namazlarda bu şekildedir. 3. ve 4. rekatlarda farz namazlarda yalnızca Fatiha okunur.

Namaz cemaat ile beraber eda ediliyorsa niyet ettim Allah rızası için yatsı namazının farzını kılmaya denerek niyet edilir ardından sonra imam tekbir alınca uydum imama denerek tekbir alınır ve tesbihler haricinde oturuşlar haricinde bir şey okunmaz. Yatsı namazının vaktini ve diğer nazmaların vakitlerini günlük olarak sitemizin en üst kısmında bulabilirsiniz.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal