Vefatının 3. Yılında ‘Akif Emre İslam’

Gazetecilik ve yayıncılık alanındaki faaliyetleri ile yerli düşüncenin gelişimine çok önemli katkılarda bulunan Akif Emre vefatının 3.yılında yad ediliyor.

23.05.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-16:32) Vefatının 3. Yılında ‘Akif Emre İslam’

Gündeminde her daim İslam coğrafyası olan Akif Emre, 1957 yılında Kayseri'de doğdu.

1983'ten itibaren bir süre Mavera dergisi ve Akabe Yayınları'nın İstanbul yöneticiliğini yapan Akif Emre, Pakistan'da bir üniversitede master programına katıldı.

Burada Rusya'nın Afganistan işgalini yakından takip eden Emre, Afgan direnişinin Burhaneddin Rabbani, Ahmed Şah Mesud ve Gülbeddin Hikmetyar gibi önemli isimleriyle görüşüp onlarla röportajlar yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra askerlik görevini tamamlayan Emre, 1986-1987 yıllarında Seha Neşriyat bünyesindeki İslam Dünyası Ansiklopedisi projesini yönetti.

Proje sona erdiği halde yayınevinin tasarrufu sonucu ansiklopedi yayınlanmadı. Bu görevinden sonra yine aynı yayınevinin çıkardığı İlim ve Sanat dergisinin yayın kurulunda bulundu.

1988-1991 yıllarında İngiltere’ye giden Emre, Londra’da Tottenham College of Technology’de okutmanlık yaptı.

İngiltere’de İslam dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelen Emre, burada kurulan Association of Muslim Writers'ın (Müslüman Yazarlar Birliği) kurucuları arasında yer aldı. Türkiye’ye döndükten sonra iki yıl İnsan Yayınları Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Emre, ardından bir sanat galerisini yönetti.

1993-1995 yılları arasında Bilim ve Sanat Vakfı’nda idarecilik yapan Akif Emre, bu tarihten itibaren gazeteciliğe adım attı.

Bir yandan Kanal 7'de Dış Haberler Dairesi'nde görev alırken, bir yandan da Yeni Şafak’ın kurucuları arasında yer alan Emre, Kanal 7’de İslam medeniyetinden izler taşıyan şehirleri konu alan belgesellere imza attı.

Selanik, Üsküp, Filibe, Kudüs ve Saraybosna’yı konu alan belgeseller çeken Emre, Küre ve Klasik Yayınları’nın kurucuları arasında yer aldı.

Çok sayıda önemli eseri yayın hayatına kazandıran Emre, bu görevi sırasında Bosna Hersek'in kurucu lideri ve önemli İslam düşünürlerinden Aliya İzzetbegoviç’in de eserlerini yayınladı.

2006 tarihinden itibaren ise internet haberciliğine adım atan ve 10 yıl boyunca Dünya Bülteni haber sitesinin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Emre, 2016’da bu görevinden ayrıldı.

2017 yılının Mayıs ayında ise Haberiyat isimli bir haber sitesi kuran Emre, bu projesini hayata geçirdikten 15 gün sonra Haberiyat’ın ofisinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal