Üzerinde Yaşamak İsteyenlerin Hayatını Karartan Napoli'deki Lanetli Gaiola Adası

Güzel adaları ile meşhur Akdeniz'de öyle bir ada var ki, bu güzellikten zerre nasip almadığı gibi adeta 'lanetli' hale gelmiştir. Üzerinde yaşamaya çalışan insanları öldürdüğüne inanan Gaiola Adası...

03.10.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-11:50) Üzerinde Yaşamak İsteyenlerin Hayatını Karartan Napoli'deki Lanetli Gaiola Adası

İtalya´nın Napoli şehrinde Akdeniz´in en garip adalarından biri bulunuyor. 1920'den beri ölümlere neden olduğu düşünülen Gaiola Adası, adada yaşayan herkesin başına bir şey getirmesiyle biliniyor. Hatta öyle ki, günümüzde insanlar bu adaya ayak basmaya korkuyor.

Napoli Körfezi'nde bulunan ve kıyıya yakın bir konumda bulunan Gaiola Adası, iki kara parçasından oluşuyor. Küçük bir kara parçası olan adanın üzerinde sadece 1 tane ev bulunuyor.

Ada üzerine konumlanmış evde bugüne kadar pek çok insan yaşamını sürdürmeye çalışmış ancak ilginç olan, evde yaşayan her insanın başına esrarengiz olaylar gelmesi.

Adadaki evde yaşamın başlaması 1920'lere dayanıyor. Hans Braun ve eşi adadaki eve yerleşen ilk insanlar... Adada yaşamaya başladıktan kısa bir süre içerisinde Hans, halıya sarılı bir şekilde ölü olarak bulunuyor. Bu olaydan kısa bir süre sonra da karısı denizde boğularak yaşamını yitiriyor.

Hans Braun'un hayatını kaybetmesinin ardından ada, Otto Grunback tarafından satın alındı. Adaya ayak basmasından birkaç gün sonra Grunback de kalp krizi geçirerek ölüyor.

Otto Grunback'in ardından da ada yeni biri tarafından alınıyor. Son derece varlıklı ve servete sahip olan adam, adaya taşındıktan sonra maddi bir çöküntüye girerek iflas ediyor.

Gaiola Adası laneti hakkındaki yaşanan son vaka ise belki de en kötü olanı... Adanın son sahibi, akrabalarının art arda ölümüne şahit oluyor. Bundan dolayı katil olarak suçlandığı için hapis cezasına çarptırılıyor.

Masmavi denizin ortasındaki göz kamaştıran doğal güzellik, yaşanan bu felaketlerin ardından kimse tarafından satın alınmadı. Senelerce alınan kötü haberlere rağmen turistler için ilgi odağı olan ada, Avrupa´nın en lanetli yerlerinden biri olsa da bugün doğal güzelliğiyle hala göz kamaştıran bir cennet parçası...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal