Usta Yazar Orhan Kemal, Doğum Gününde Unutulmadı

Hiç bitmeyecek mi senin bu okuman? Bitmeyecek. Hiç mi? Hiç. Niyetin katip olmak mı yani? Hayır. Ya? İnsan olmak... Diyaloğuyla akıllarımıza kazınan yazar Orhan Kemal... İsmi Türk edebiyatındaki usta isimler arasında yer alan yazar, tarihte bugün, 15 Eylül 1914 tarihinde dünyaya geldi.

15.09.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-10:37) Usta Yazar Orhan Kemal, Doğum Gününde Unutulmadı

Roman, oyun, hikaye, şiir gibi farklı türlerden eserler çıkarmış olsa da, romancılık yönüyle ön plana çıkmıştır. İlk öykü kitabı olan Ekmek Kavgası ile Küçük Adamın Notları adı altında yayımladığı otobiyografi roman dizisiyle iyi bir üne kavuştu. Asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan yazar, edebiyat tarihimizin önde gelen yazarları arasındadır. Üstelik, İstanbul'un Fatih ilçesinde adına kütüphane de bulunuyor.

Edebi hayatının zirveye ulaşması, 1960'lı yılları buldu. Adana'da toprak ve fabrikadaki işçilerinin dünyasını yansıtırken, İstanbul'daki gecekondu mahallelerini, fabrika çevrelerini de eserlerine taşıdı. Murtaza, 72. Koğuş, Hanımın Çiftliği adlı eserleri başlıca yapıtlarındandır. Bir dönem Adanaspor'da futbol oynamasından dolayı 'Golcü Raşit' olarak da bilinmektedir.

ORHAN KEMAL, DOĞUM GÜNÜNDE ANILDI

Dünyadan göçüp giderken ardından onlarca eser bırakan Orhan Kemal, edebiyat dünyasının en unutulmaz isimleri arasında yerini koruyor. Usta yazar, doğum yıl dönümünde de unutulmadı ve sosyal medyadan çok sayıda kişi tarafından saygıyla anıldı.

Edebiyatımızın ünlü isimlerinden Orhan Kemal, henüz 55 yaşındayken, 2 Haziran 1970 tarihinde yaşama gözlerini yumdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal