Usta Sinema Ve Tiyatro Oyuncusu f. Murray Abraham Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nde

Uluslararası Göç Filmleri Festivali Onursal Başkanı Abraham, “Uluslararası Göç Filmleri Festivali, mülteci konusunda başarı sağlayacak harika bir festival. Bazen insanlığımızı unutuyoruz. Benim ülkemin politikalarında olduğu gibi” dedi.

22.06.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-10:14) Usta Sinema Ve Tiyatro Oyuncusu f. Murray Abraham Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nde

"Uluslararası Göç Filmleri Festivali"nin Onursal Başkanı, usta sinema ve tiyatro oyuncusu F. Murray Abraham, coronavirüs tedbirleri kapsamında Instagram hesabından yapılan söyleşiye konuk oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival kapsamında düzenlenen söyleşide F. Murray Abraham, "Dünyada mültecilerle ilgili neler olduğunu filmlerle anlatmaktan daha iyi bir yol var mı bilmiyorum. Onların da aileleri, hayatları, aşkları, tutkuları, umutları, ihtiyaçları, korkuları var. Tıpkı birçoğumuzun olduğu gibi. Ne yazık ki benim ülkem politikaları yüzünden bu insanların ihtiyaçlarına umutsuzca yaklaştı. Sizin ülkeniz ise çok kolay olmamasına rağmen bu insanlara kapılarını açtı. Milyonlarca kişiden bahsediyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, festival Abraham, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu bizim ülkemiz için iyi olabilir. Onlar bizim vatandaşımız olabilir, çalışkanlar ve bizim büyümemize yardımcı olabilirler' ifadelerini kullanırken haklıydı. Bu gerçekten olağanüstü bir başarı. Diğer yardım etmeyen ülkeler ve insanlar için de utanç verici bir durum. Ülkenizdeki mülteciler için para yardımı yapabilir ya da bazı mültecileri bizim ülkemize gönderin diyebilirler. Belki fikirlerini değiştirebilirler. Bu anlamda Uluslararası Göç Filmleri Festivali, mülteci konusunda başarı sağlayacak harika bir festival. Bazen insanlığımızı unutuyoruz. Benim ülkemin politikalarında olduğu gibi. Tüm dünya bencil davrandı. İnsani ve sorumluluk duygusunu kaybetti. Fakat bu insanlar tehlikeli ya da düşman değil."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal