Üsküdar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi, Üsküdar Meydanı'nda açıldı. Sergi, temmuz ayı boyunca Üsküdar Meydanı'nda meraklılarıyla buluşacak.

15.07.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-17:10) Üsküdar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi

15 Temmuz gecesi yaşananları ve halkın direnişini yansıtan fotoğraflar ile tanklar tarafından ezilen araçlardan birinden oluşan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi Üsküdar Meydanı'nda açıldı.

Üsküdar Belediyesi ve 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen sergi açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Baykara, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebi, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen sergi açılışında şu ifadeleri kullandı:

“Kimisi devletin bütün kademelerine sızmış, kimisi bizim kahraman ordumuzun içerisine sızmış bu ihanet şebekesinin elemanları adeta o günler için yetiştirilmiş idi. 15 Temmuz’dan sonra bu fareleri bizim kahraman güvenlik güçlerimizin lağım çukurlarından topladığı günleri hatırlayın. Bakın şu araç trafik kazası yapmadı. Bu hainler, içerisinde baba ve iki çocuğun olduğu bu araca zırhlı tankını sürebilecek kadar insanlıktan çıkmış hainlerdir. Ama dediğim gibi, en değerli varlığı olan, canını seve seve feda etmesini bilen, adeta bu konuda birbiriyle yarışan milletin mensuplarıyız. 15 Temmuz’un hepimizin hafızasında ve hayatında önemli bir yeri vardır. Bizler bu tarihi asla unutmamak ve unutturmamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Sergi, temmuz ayı boyunca Üsküdar Meydanı'nda meraklılarıyla buluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal