Ünlü İsimlerden 'Evde Kal, Kitapla Kal' Çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Yarınları yazmak için Türkiye okuyor. Evde kal, kitapla kal." çağrısını ünlüler aracılığıyla sunan kısa videoları sosyal medya hesapları üstünden yayınlamaya başladı.

01.04.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-16:48) Ünlü İsimlerden 'Evde Kal, Kitapla Kal' Çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, coronavirüsle mücadele çalışmaları ve Kütüphaneler Haftası kapsamında ünlülerin yer aldığı kısa videolar hazırladı.

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dr. Mehmet Öz, tiyatro sanatçıları Haluk Bilginer, Kerem Alışık, Ali Sunal, Tamer Karadağlı, Yılmaz Erdoğan, Doğa Rutkay, Bülent Polat, ressam Devrim Erbil, akademisyen Levent Erden, sanatçı Orhan Gencebay, araştırmacı yazar Ertan Özyiğit evlerinden çektikleri videolarla vatandaşlara seslenip, "Yarınları yazmak için Türkiye okuyor. Evde kal, kitapla kal." çağrısında bulundular.

İlber Ortaylı, korona salgınının herkesi evlerine kapanmak zorunda bıraktığını, kurallara uymayanları büyük tehlikelerin beklediğini belirterek, "Sıkıcı kapanmayı renkli bir faaliyete çevirmek mümkündür. Lütfen hoşlanacağımız kitapları okuyalım. Not tutalım. Bunu da yapamazsak iyi filmleri seyredelim. Bu imkanlar artık var. Bu sıkıntılı günleri bir şeyler kazanarak, düşünerek, bir ölçüde de olsa lezzetli geçirelim." ifadelerini kullandı.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer de kitap okumanın değerli bir şey olduğuna işaret etti ve şu sözleri söyledi:

"Evlere kapandık doğru ama zihinleri açmak mümkün. Bunun için elimizde güçlü bir koz var. Okumak. Okumak sizi evden çıkarır, bambaşka yerlere götürür. Okumak sorgulatır. Okumak merak uyandırır. Okumak cevap aratır. Okumak çözüm üretir. Okumak iyidir. İyi okumalar."

Tıp alanındaki bilgileri, gelişmeleri sürekli okuyarak takip ettiğini belirten Dr. Mehmet Öz ise kişinin kendisini geliştirmesinin yolunun okumaktan geçtiğini vurguladı. Öz, "Okumak, beyin sağlığı için gereklidir ve stresi azaltır. Okumak sizi geliştirir, zeki yapar, insanları daha iyi anlarsınız ve empati kurarsınız. Tüm dünyada yaşanan bu zor günlerde kendi sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için evde kalın, kitap okuyarak iyi vakit geçirin." diye konuştu.

Kitap okumanın, insanı bilgili yapmanın ötesinde bir şey olduğunu söyleyen Tiyatro sanatçısı, yapımcı ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, "Bütün hayatı uzun yıllar gözlemlemiş, onları detaylı detaylı yazmış insanlar bir rehberlik olanağı sunarlar. Artık yaşamınız biraz daha kaliteli ve bilinçli hale gelir. Kitap okumak sizi entelektüel bir insan yapmaz. Sizi mutlu bir insan yapar. Okumuyorsanız, başlayın, seveceksiniz." dedi.

Virüsün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla evde kaldıklarını, sağlık çalışanlarına da böylece yardımcı olduklarını dile getiren Tiyatrocu Ali Sunal, "Evde olmak bir süre sonra sıkıcı olabilir. Eviniz, bahçeniz ne kadar büyük olursa olsun sonuçta hep bir sınırlar içerisinde. Elinize kitap alırsanız o zaman o sınırları kaldırıyorsunuz. Hayal gücünüzün sınırı tamamen kalkıyor. Başka dünyaları ziyaret ediyorsunuz. Evde kal ama kitapla kalırsan sınırlarını kaldırmış olursun." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal