UNIQ İstanbul Açık Hava’da ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ Etkinliği

UNIQ İstanbul ve An Yapım pandemi döneminde birbirinden uzak kalan seyirci ve tiyatrocuları yeniden bir araya getiriyor. 16 oyunun yer alacağı ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ etkinliği 7-30 Eylül 2020 tarihleri arasında UNIQ İstanbul Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleşecek.

31.08.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-16:01) UNIQ İstanbul Açık Hava’da ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ Etkinliği

Organizasyonu UNIQ İstanbul ve An Yapım tarafından yapılan ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ adlı etkinlik serisi 7 Eylül akşamı Levent Üzümcü Tiyatrosu ve İzmir Halk Tiyatrosu ortak yapımı, başrolünde Levent Üzümcü’nün yer aldığı Aziz Nesin Kabare ile başlayacak.

‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ Etkinliği

UNIQ İstanbul Açık Hava Sahnesi’nde sürecek etkinlik boyunca Genco Erkal, Tülay Günal, Erdal Özyağcılar, Reha Özcan, Çağlar Çorumlu, Ali Poyrazoğlu, Okan Bayülgen, Genco Erkal, Tülin Özen, Berna Laçin, Rutkay Aziz, Dolunay Soysert gibi usta isimlerin rol aldığı toplam 16 oyun sahneye çıkacak. ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ 30 Eylül akşamı Erdal Özyağcılar ile Berna Laçin’i sahnede bir araya getiren Tiyatro Martı yapımı Hoşgeldin Boyacı adlı oyunla sona erecek.

Uniq İstanbul, tiyatroların pandemi sürecini ekonomik olarak en ağır geçiren alan olduğunu gözeterek, tiyatrolarla dayanışmak üzere, Açık Hava Sahnesi’ni katılımcı tiyatro topluluklarına bedelsiz olarak açıyor.

'YAN YANA DURALIM!'

Organizasyonu üstlenen An Yapım, ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’un ticari kaygılarla değil dayanışma ihtiyacıyla tasarlanan bir etkinlik olduğunun altını çiziyor. 'Her bir biletin, Türkiye tiyatrosu emekçilerinin yeniden ayağa kalkması için bir tuğla işlevi göreceğini' söyleyen An Yapım sorumlusu E. Feza Soysal yola çıkış amaçlarını aşağıdaki manifestoyla özetliyor:

'Dört duvar arasında geçirdiğimiz pandemi sürecinde, sanata olan ihtiyacımızı bir kez daha hatırladık. Pek çoğumuz gergin karantina günlerini, dijital platformlardan takip ettiğimiz sanat etkinlikleriyle atlattık. Artık ‘yan yana’ gelme zamanı…

Evde kaldığımız günlerin ardından yüz yüze ama tedbirli ve mesafeli yeni bir yaşama adım atıyoruz. Sosyal hayatımıza yeniden şekil verirken, tiyatro oyunlarını ‘yeniden’ sahnede seyredebilmek istiyoruz. Sanatın birleştirici gücüne güvenerek hem sahneye hem de seyir yerine yeniden merhaba diyoruz.

UNIQ İstabul’un Açık Hava Sahnesi’ni tiyatrolara bedelsiz açtığı bu etkinlikte, sevdiğimiz pek çok tiyatro sanatçısının oyunlarını yeniden sahnede seyretme şansı buluyoruz. Tiyatronun iyileştirici ve birleştirici gücüyle her şeye rağmen perdeyi birlikte açıyoruz.

Hayat tek başına zordur.

Dünya zorludur.

Tiyatroda ‘yan yana’ olalım,

Sahnede ‘yeniden’ buluşalım.'

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının 23 Haziran 2020 tarihli ‘Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi’ndeki Covid-19 tedbirlerine uygun sosyal mesafe ve hijyen kurallarıyla düzenlenecek etkinlik, Maslak’ta bulunan Uniq İstanbul Açık Hava Sahnesi’nde pandemi koşullarına göre düzenlenmiş seyir alanıyla 400 izleyiciyi ağırlayacak.

SAHNEDE YENİDEN BULUŞUYORUZ PROGRAMI

7 Eylül          Pazartesi        Aziz Nesin Kabare – Levent Üzümcü Tiyatrosu & İzmir Halk Tiyatrosu           


11 Eylül          Cuma             Übü Hep Übü - TiyatrOPS


12 Eylül          Cumartesi     Bir Garip Orhan Veli - Reha Özcan Kumpanyası


15 Eylül          Salı                 Ödünç Yaşamlar 2020  - Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu


17 Eylül          Perşembe     Harem Kabare - Dada Salon Kabarett


19 Eylül          Cumartesi     Yangınlar – Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu


20 Eylül          Pazar             Kaldırım Serçesi – Kumbaracı50


21 Eylül          Pazartesi       Bir Delinin Hatıra Defteri – Dostlar Tiyatrosu


22 Eylül          Salı                 Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu


23 Eylül          Çarşamba     Babamı Kim Öldürdü – Moda Sahnesi


24 Eylül          Perşembe     Westend/Batının Sonu – DasDas


25 Eylül          Cuma             Kürklü Venüs – Yolcu Tiyatro


26 Eylül          Cumartesi     1984/Büyük Gözaltı – Aysa Prodüksiyon&Perdeci Oyuncuları


27 Eylül          Pazar             Hayal Satıcısı – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu


28 Eylül          Pazartesi       Güneyli Bayan – Aysa Prodüksiyon&Perdeci Oyuncuları


30 Eylül          Çarşamba     Hoş Geldin Boyacı – Tiyatro Martı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal