UNESCO Listesindeki Zerzevan Kalesi'nde Turnuva Düzenlendi

Pandemi sürecinde salgın nedeniyle spordan uzak kalan çocuklar için Diyarbakır'da Gençlik ve İl Müdürlüğü'nce ayak tenisi turnuvası düzenlendi. 'Altın Ayaklar Yarışıyor' sloganıyla düzenlenen turnuva, 3 bin senelik Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirildi.

24.08.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-12:07) UNESCO Listesindeki Zerzevan Kalesi'nde Turnuva Düzenlendi

Koronavirüs tüm dünyadaki etkisini sürdürürken, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü pandemi sürecinde spordan uzak kalan gençler için bir turnuva düzenledi. 'Altın Ayaklar Yarışıyor' sloganıyla düzenlenen ayak tenisi turnuvasının 8'inci etabı UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan ve Çınar ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Görevlilerce 3 yapay sahanın kurulduğu tarihi kalede uzman antrenörler eşliğinde müsabakalar düzenlendi. Aileleriyle gezmeye gelen çocukların da katıldığı turnuvada maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildi.

Uzman antrenörler tarafından gözlemlenen yetenekli sporcuları lisanslı sporcu olarak ülkeye kazandırılması hedefleniyor. Şu ana kadar 1500 çocuğun faydalandığı ayak tenisi, kentin tarihi yerlerinde 10 etapta tamamlanacak. Etkinliğin sonunda il müdürlüğünce müsabakalara katılanlara madalya ve plaket verildi.

'Kültürü ve Sporu Birleştirmek İstedik'

Antrenör Zeynep Çobanoğlu, normalde bu tür etkinlikleri tesislerinde düzenlediklerini ancak hem sporu çocukların ayağına götürmek hem de Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Çobanoğlu, "İlk etabı tarihi Keçi Burcu'nda yaptık. 8'inci etapta tarihi Zerzevan Kalesi'ni tercih ettik. Zerzavan Kalesi bilindiği üzere Roma İmparatorluğu'ndan kalan bir yapı. Son yapılan arkeolojik kazılarda Asur döneminden kalan bir yapılar nedeniyle de dikkatimizi çekti. Kültürü ve sporu birleştirmek istedik. Çocuklar için de bir farkındalık oldu. Çocuklar televizyondan, kitaplardan okuduğu yapıları birebir inceleme şansı yakaladı. Burada Doç. Dr. Aytaç Coşkun, çocuklara gerekli bilgileri verdi. Yeni yapılan keşifleri de gösterdi. Hem kültürel hem de sportif bir etkileşim oldu. Çok mutluyuz. Keyifli geçiyor ve çocuklar da mutlu. Hedefimiz 2 bin öğrenciye ulaşmak. Yaklaşık bin 500 çocuğa ulaştık. Gittiğimiz her yerde de yetenek taraması yapıyoruz" dedi.

Ayak tenisini ilk kez oynayan Zeynep Su Güzel, "Zerzevan Kalesi çok güzel. Keşke her gün gelebilseydik. Tarihi eserlerde oynamak çok güzel" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal