Ümraniye'de Akıl Oyunları Festivali

Geleneksel Akıl Oyunları Festivali, Ümraniye'de başladı. 52 okuldan öğrencilerin katıldığı etkinlikte gruplar kıyasıya mücadele etti.

11.03.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-11:25) Ümraniye'de Akıl Oyunları Festivali

Geleneksel Akıl Oyunları Festivali’nde, öğrenciler arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen festivali büyük bir dikkatle izleyen aileler ise çocukların bu heyecanına ortak oldu.

Geçtiğimiz hafta Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan fikstür çekiminin ardından başlayan 6. Geleneksel Akıl Oyunları Festivali, Şehit Erol Olçok İmam Hatip Lisesi’nin spor salonunda gerçekleşen turnuvalarla sürdü. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği oyunları, aileler de büyük bir ilgi ile izledi. Turnuvada çocuklar hem yarıştı hem de eğlenceli bir gün geçirdi.

FESTİVALE 52 OKUL KATILDI

Festival sırasında ilkokullar 1. ve 2. sınıflar bir grup, 3. ve 4. sınıflar bir grup olmak üzere iki farklı grupta yarışırken, ortaokullar ise 5-6-7 ve 8. sınıflar ise tek grup şeklinde yarıştı. Sumo, reversi, 9 taş, hedef 5, mangala, katamino, su doku ve dama oyunlarının yer aldığı Geleneksel Akıl Festivali’ne, 27 ilkokul ve 25 ortaokul olmak üzere 52 okul katıldı.

Çocuklarına destek vermek için gelen aileler, “Biz de çok heyecanlıyız. Çocuklar için çok güzel bir etkinlik. Çocuklar hem eğleniyor hem de yeni beceriler kazanıyorlar. Etkinliği düzenleyen belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Festivalde hakemlik yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Erciyes, “Bu oyunlarda altı yıldır hakemlik yapıyorum. Bu seneki turnuvamız da çok güzel geçiyor. Çocuklardaki heyecanı, aileler ve öğretmenler üzerindeki heyecanı görüyoruz. Belediyemiz okullarımızda altı yıldır bu oyunları dağıtıyor ve okullarımızda kendi aralarında oyun turnuvaları düzenliyor. Okullarda dereceye giren çocuklarımız da ilçe turnuvalarına katılıyor” şeklinde konuştu.

FESTİVAL 19 MART'TA SONA ERECEK

Bu oyunlar sayesinde çocukların yeni değerler kazandığını vurgulayan İsmail Erciyes, “Çocuklar bu oyunlar sayesinde saygı, sabır, arkadaşlık gibi kazanımlar elde ediyor. Ayrıca sosyalleşmeleri açısından da çok önemli. Boş zamanlarını da çok güzel değerlendiriyorlar. Akıl oyunlarının okullara gelmesi ile olumsuz davranışlar büyük bir oranda azaldı. Bu anlamda da bizi olumlu etkiledi. Akıl oyunları çocuklarda büyük bir tutku oldu” ifadelerini kullandı.

Gün boyunca çocukların mücadelesine sahne olan 6. Geleneksel Akıl Oyunları Festivali, 19 Mart’ta sona erecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal