Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Kapadokya'da Başladı

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, bugün Kapadokya'da başladı. 'Turizm Tanıtım Stratejileri' başlıklı konferansla başlayan festivale, ilgi yoğundu.

16.09.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-17:27) Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Kapadokya'da Başladı
Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, konferanstan önce Kapadokya ve Türkiye konulu tanıtım filmleri izlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde tertip edilen festivale farklı ülkelerdeki turizm yönetmenlerinden de katkı sağlandı.

Uluslararası Turizm Filmleri Festivalleri Komitesi Direktörü Alexander Kammel, gazetecilere açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada organizasyonun doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerle bütünleşen Kapadokya'da gerçekleştirilmesinden mutlu olduklarını ifade etti.

FİLM GÖSTERİMLERİ AÇIK HAVADA GERÇEKLEŞİYOR
Festival Başkanı Can Saraçoğlu, etkinliğin Türkiye ve Kapadokya'nın tanıtımı açısından öneme sahip olduğunu belirtti. Festivalin renkli görüntülere sahne olacağını ve dikkatleri bölge üzerinde toplayacağına işaret eden Saraçoğlu, şunları söyledi:

'Tüm dünyaya Türkiye'nin kültür ve turizm potansiyelini, Kapadokya'nın muhteşem atmosferini tanıtmaya çalışacağız. Dolu dolu bir organizasyon ortaya koymak için çalışıyoruz. Nevşehir'de sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde açık havada film gösterimleri ve çeşitli etkinliklerin ardından ödül töreni ile festival sona erecek. 7 ana kategoride 28 ödül verilecek. Hem turizm sektörünü tanıtmış hem de ödülle taçlandırmış oluyoruz.'
Festival, bu hafta cuma günü Paşabağı Ören Yeri'ndeki ödül töreniyle sonlanacak.

Daha önce 4 kez İstanbul'da organize edilen festival, Cannes, Barselona, Berlin, Tokyo ve Viyana'nın da aralarında yer aldığı dünyaca ünlü pek çok şehirde de düzenlenmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal