Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin Lansmanı Yapıldı

Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapıldı.

28.05.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-12:17) Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin Lansmanı Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali başladı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkı sağladığı Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarının gündeme getirilmesi amaçlanan festivalde konuşan Bakan Soylu, "Farklı anlatsak bile hepimiz aynı hikayenin çocuklarıyız. Kurtuluşun yolculuğunun ortak hikayesi, Nuh’un Yolculuğu’nun hikayesi. Hz Adem’in göç edip geldiği şu yeryüzünde ölümsüzlüğü arayan Gılgamışın Nuh Tufanı’ndan sağ kurtulan unla piştimde, Gaziantep Karkamış’ta buluşmasıyım. Biz de bugün başka bir göç hikayesiyle aynı topraklarda buluşuyoruz. Yaşadığımız yerler farklı, inançlarımız farklı ama hepimiz aynı hikayenin, aynı göç hikayesinin çocuklarıyız. Hayatımızın her alanında göçten izler var." dedi.

Yüzyılımızın en önemli hikayelerinden birinin göç konusu olduğunu vurgulayan Soylu, "Ne geçmişimize ne komşuluğumuza sırtımızı dönmeyeceğiz." dedi.

"GÖÇ KONUSUNU SANATLA ANLATACAĞIZ"

Göç sürecinin başında özellikle Avrupa ve Amerika'nın nitelikli göçmenleri almak istemesine değinen Soylu "Biz de bunların önemli bir bölümünü vatandaş yaptık ve kabul ettik. Burada da önemli nitelikli bize katma değer sağlayacak insanları da başka ülkelerin almasını engelleyecek önemli bir kucaklama yaptığımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu festivalin amacından şu sözlerle bahsetti:

"Siz de biz de biliyoruz ki vahşi kapitalizm istediğini kendi lehine çevirme gücüne sahip. Bizim burada ona teslim olmadan kültür ve sanatla onu anlatabileceğimizi eğer bunu anlatabilirsek de o ülkelerin yöneticilerine hiç kimsenin esir olmadığını göstereceğiz. Bunu da Kültürle sanatla bu uluslararası göç filmi festivali ile sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bu konuyu başarılı bir şekilde yürütebileceğimize dair inancımız sürüyor. Bunu da Kültürle sanatla bu uluslararası göç filmi festivali ile sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bu konuyu başarılı bir şekilde yürütebileceğimize dair inancımız sürüyor."

Bakan Soylu festivalin kapanışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer alacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin dijital platformda düzenlenen tanıtım toplantısında

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal