Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin Jüri Başkanı Belli Oldu

14-21 Haziran'da çevrimiçi düzenlenecek Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin jüri başkanı 61. Cannes Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ödülünün sahibi Nuri Bilge Ceylan oldu.

05.06.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-13:11) Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin Jüri Başkanı Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin jüri başkanı açıklandı.

Elliden fazla filmin gösterileceği, 14-21 Haziran'da çevrim içi düzenlenecek festivalin jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan oldu.

Yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ile akademisyenleri ağırlayacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşecek festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nın 7 kişilik jürisine ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlık edecek.

Dünyanın dört bir tarafından ünlü isimlerin tecrübelerini paylaşacağı festivalde jüri, en iyi film ve senaryoları belirlemek için toplanacak.

Masterclass eğitimleri, atölye çalışmaları ve panellerin düzenleneceği festivalde ödüle layık görülen filmler, "Uluslararası Uzun Metraj" ve "Uluslararası Kısa Metraj" olmak üzere iki kategoride yarışacak.

Yarışma sonucunda "En İyi Uzun Metraj Film" 15 bin avro, "En İyi Kısa Metraj Film" ile "İlham Verici Senaryo" ise 5 bin avroluk para ödülünün sahibi olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal