Ukraynalı Müzisyenden Klasik Batı Müziği'nin Eski Enstrümanlarından ‘Fagot’

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Ukraynalı müzisyen Anton Trofimov, Türk ustaların yaptığı parçalarla ahşap bir nefesli çalgı olan "fagot"u üretti.

20.06.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-12:40) Ukraynalı Müzisyenden Klasik Batı Müziği'nin Eski Enstrümanlarından ‘Fagot’

Ukraynalı müzisyen Anton Trofimov Türk ustaların yaptığı parçalarla ahşap bir nefesli çalgı olan "fagot"u üretti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Ukraynalı müzisyen Anton Trofimov, Ses aralığı 3,5 oktav olan, Klasik Batı Müziği'nin eski enstrümanlarından "fagot"u üretti.

Anne ve babasının Mersin Devlet Opera ve Balesi'ndeki görevi dolayısıyla 24 yıl önce Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen müzisyen fagot için, İskenderun ve İzmir sanayilerinde Türk ustalara parça yaptırdı.

Babasından fagot çalmayı öğrenen Trofimov, fagota parça ekleyerek, enstrümana Türk müziği çalabilme kapasitesi yükledi ve 1,5 yıllık çalışmanın ardından fagot üretmeyi başardı.

Trofimov yaptığı çalışmayla ilgili "Her bir ölçünün kendine has bir özelliği vardır. Bu ölçüler de tamamen bana aittir. Birçok ustayla görüştükten sonra önce akça ağacından ahşabını bulduk. Daha sonra metal aksamlarını yaptık. Yaklaşık 1,5 yıl sonra tüm işlemler başarıyla sonuçlandı ve ilk fagotu tamamladık." dedi.

Trofimov, ürettiği fagotun kendisine maliyetinin 10 bin lira olduğunu söyleyen ve sıfır bir fagotun 5 ile 80 bin avro arasında satıldığını vurgulayan Trofimov, şöyle konuştu:

"Seri üretime geçmek için de çalışmalara başladım. Fagot parçalara ayrılarak teknik ressam tarafından 3 boyutlu çizilecek. Daha sonra CNC teknolojisiyle bu parçalar üretilecektir. Ardından seri üretilen fagot oluşmuş olacak. Ürettiğim ilk fagota Yaşar Üniversitesinin de desteğiyle patent başvurusunda bulundum."

Trofimov, daha sonra yaptığı fagotla "Kimseye etmem şikayet" şarkısını çaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal