Uçan Süpürge'de Ödüller Açıklandı

7-14 Mayıs tarihlerinde online olarak düzenlenecek olan 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde ödüller açıklandı.

29.04.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-16:53) Uçan Süpürge'de Ödüller Açıklandı
23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 7-14 Mayıs tarihlerinde #EvdeKaldık temasıyla online olarak yapılacak.

Uçan Süpürge Vakfı, Zoom Meeting aracılığıyla basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısı festivalin Onursal Başkanı Türkan Şoray’ın konuşmasıyla açıldı.
Toplantıda Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü sahipleri açıklandı. Tema ödülünün açıklanması ise açılış gecesine bırakıldı.

Farklı kategorilerden olmak üzere, festival kıtası olan Afrika’nın seçkisinde 12, festival ülkesi olan İrlanda’nın seçkisinde 8 film var. Kısa kurmacada 19, deneyselde 7, animasyonda 5, belgeselde 14, uzun metrajda 11 filmi izleyicilerle buluşacak.

Festival programında filmler; "Pembesiz Mavisiz”, “Yersiz Yurtsuz”, “Arafta”, “Kabuğunu Kırmak”, “Olay Yeri: Aile”, “Evde Kalamayanlar”, “Erkekliğin İdeolojik Aygıtları” “Sokakta” ve “Evde” bölüm isimleri altında seyirci ile buluşacak.

Dünyada jürilik yaptığı tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne bu sene ilk kez online olarak FIPRESCI jürisi katılacak. FIPRESCI jürisinde bu yıl Dana Duma, Helen Robert ve Mark Adams yer alıyor.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü Nebahat Çehre ve Şahika Tekand’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü Handan İpekçi, Işıl Özgentürk ve Sevil Demirci’ye takdim edilecek. Genç Cadı Ödülü ise son yıllarda başarılı oyunculuğuyla da dikkat çeken Cemre Ebüzziya’ya verilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal