Türkiye’nin Tek Buz Müzesi: Ata Buz Müzesi

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Türkiye’nin tek buz müzesi “Ata Buz Müzesi” ziyarete açılıyor.

13.07.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-17:28) Türkiye’nin Tek Buz Müzesi: Ata Buz Müzesi

Türkiye’nin tek buz müzesi “Ata Buz Müzesi”, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın girişimleri, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) desteğiyle, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümünde kapılarını açıyor.

Bristol, New York, Jeju Adası, Fairbanks, Moskova ve Harbin gibi birçok dünya kentinde bulunan buz müzelerinin, Türkiye'deki tek temsilcisi olan ve bu anlamda öncü bir kimlik edinen Ata Buz Müzesi’nde, -5 derece sıcaklığıyla 12 ay boyunca buzdan heykeller sergilenecek.

400 m2’lik sergi alanı ve ziyaretçilerin sosyalleşebileceği ve çay molası verebilecekleri bir yaşam alanı sunan müze içerisinde ayrıca 8 adet buz üretim makinesi, 16 adet buz kalıp makinesi de yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişiminde gösterilen direnişi, birlikteliği ve iradeyi belleklerde diri tutmak, kahraman şehitlerimizi yâd etmek ve verilen mücadeleye dikkat çekmek için hazırlanan Maan-Ice sergisi de Ata Buz Müzesinde ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ve çalışma ekibi tarafından ziyaretçilerle buluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal