Türkiye'nin En Büyük Kütüphanesinin İnşa Edildiği Rami Kışlası Havadan Görüntülendi

Eyüpsultan'da olan 250 senelik Rami Kışlası'nın restorasyonu aralıksız devam ediyor. Bittiğinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi.

11.12.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-14:20)

Eyüpsultan'da olan 250 senelik Rami Kışlası'nın restorasyonu aralıksız devam ediyor. Bittiğinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen proje çalışması sonlandığında 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında çekim noktalarından biri durumuna gelmesi hedeflenen Rami Kışlası'nda milyonlarca kitap okurların hizmetine sunulacak. Havadan çekilen görüntülerde restorasyonun hızla devam ettiği fark ediliyor.



KİTAPLAR DİJİTAL ORTAMDA DA KAYIT ALTINA ALINACAK

Geçen günlerde Rami Kışlası ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kütüphanede 5-6 milyon kitabın olacağını belirtti. Rami Kışlası'nda inşa edilen kütüphanenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde inşa edilen kütüphaneden daha büyük olabileceğini açıklayan Erdoğan, 'Gerek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin içerisinde 5 milyon cildi ihtiva edecek dev bir kütüphaneyi inşa ediyoruz. 5-6 ay içinde bitmek üzere. Bir başkasını da yine İstanbul'umuzda tarihi Rami Kışlası'nı restore ediyoruz. Orayı İstanbul'un en büyük kütüphanesi, belki Cumhurbaşkanlığımızdaki kütüphaneyi bile geçecek ve 5-6 milyon cildi bulacak. Bunların hepsi dijital ortamda da kayıt altına alınacak. Bir diğer taraftan buralarda gerek mücellit (ciltçi) yetiştirme, tezhip, hat gibi bütün bunlara ilişkin çalışmaları da yaptıracağız' açıklamalarında bulundu.



RAMİ KIŞLASI'NDA NELER OLACAK?

250 yıllık geçmişi olan ve müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren kışladaki restorasyon çalışmaları tamamlandığında 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan meydana gelen 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Bununla birlikte ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da yer alacak.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal