Türkiye, Uluslararası Moskova Film Festivali'ne Onur Konuğu Olarak Yer Alacak

Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı kapsamında, 18-25 Nisan'da gerçekleşecek "41. Uluslararası Moskova Film Festivali'nde Türkiye "onur konuğu ülke" olarak yer alacak.

17.04.2019-20:24 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-20:14) Türkiye, Uluslararası Moskova Film Festivali'ne Onur Konuğu Olarak Yer Alacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Türkiye'nin "onur konuğu ülke" olarak yer alacağı "41. Uluslararası Moskova Film Festivali"nin, iki ülkenin son yıllarda gelişen ilişkilerine kültürel alanda önemli katkı sunması bekleniyor.

TÜRK FİLMLERİ ÖZEL SEÇKİSİ

Türkiye'den yapımcı, yönetmen ve oyuncuların kalımda bulunacağı festivalde, Türk filmleri Rus seyircilerin beğenisine sunulacak. Seyid Çolak'ın "Kapan" filminin, ana yarışmada dünya prömiyeri yapacağı festivalin bu bölümünde jüri üyeleri arasında yönetmen Semih Kaplanoğlu da yer alacak. Türk filmlerinden oluşan özel bir seçkinin Rus seyircilerle buluşacağı festivalde, Semih Kaplanoğlu’nun "Buğday", Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı", Mahmut Fazıl Coşkun'un "Anons", Vuslat Saraçoğlu'nun "Borç", Banu Sıvacı'nın "Güvercin", Ahmet Katıksız'ın "Bizim İçin Şampiyon" ve Orhan Tekeoğlu'nun "Vargit Zamanı" filmleri gösterime girecek ve filmlerin yaratıcı ekipleri, gösterimler sonrasında seyircilerle söyleşi gerçekleştirecek.

DİZİ VE FİLM YAPIMCILARI KATILACAK

Festival kapsamında iki ülkenin dizi ve sinema sektörünün yakınlaşması, ortak yapımların gerçekleştirilmesi ve kültürel ve ticari iş birliklerinin artırılması amacıyla "Türkiye-Rusya Dizi ve Sinema Endüstri Toplantısı" düzenlenecek. Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile dizi ve film yapımcılarından Fatih Aksoy (Medyapım), Timur Savcı (Tims Productions) ve Burhan Özkan'ın da (Maya Production) aralarında bulunduğu sektör temsilcileri yer alacak.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal