Türk Okçuluğu 12 Adımda Okçuluk Kitabıyla Dünyaya Tanıtılacak

Okçular Vakfı, "12 Adımda Okçuluk" kitabını hazırladı. Modern okçuluğun olmazsa olmazları ve püf noktalarının yer aldığı kitap 5 dile çevrildi.

02.07.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-17:09) Türk Okçuluğu 12 Adımda Okçuluk Kitabıyla Dünyaya Tanıtılacak

2003 yılında faaliyete başlayan Okçular Vakfı, "12 Adımda Okçuluk" kitabını hazırladı.

Modern okçuluğun olmazsa olmazları ve püf noktalarının yer aldığı 5 dile çevrilen kitapla ilgili konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Dünyada yaygınlaşması da Türk okçuluğunun yerini pekiştirecek. Türkiye'de hazırlanmış ve dünyaya yayılmış bir kitap olması bunu getirecek. Dünyada okçuluk gelişirken bunun Türkiye'nin milli ata sporlarından biri olduğunu söylemek, Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlamış oluyoruz." dedi.

Teorik bilgiler, görsel resimler ve karekod uygulaması ile videolarla desteklenen kitapta; duruş, kiriş tutma, çene altı pozisyonu ve nişan alma gibi tüm detaylar adım adım anlatılıyor.

Okçulukta büyük bir boşluğu doldurması beklenen kitap, bu alanda yazılmış kapsamlı bir eser olma özelliğini taşıyor.

40'a yakın ülkede Türk okçuluğu kursları açtıklarını belirten Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, "Bu kurslar sadece bir sportif faaliyet değil, Türk okçuluğunun felsefesini de öğretiyoruz. Bizden çok fazla talep oluyordu o yüzden bu kitap dünyada da tek." dedi.

Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız ise şu ifadeleri kullandı:

"Geleceğin inşasının geleneğin ihyası ile olacağına inanıyoruz. Şu anda hazırlıkları devam eden bizim Türk yayına, onun formatına uygun bir şekilde daha uygun fiyatta yerli ve milli bir Türk yayını imal edeceğiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal