Turizm Filmleri Festivali’ne Klasik Otomobiller Eşlik Etti

Kapadokya'daki festivale klasik otomobiller eşlik etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

17.09.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-10:39) Turizm Filmleri Festivali’ne Klasik Otomobiller Eşlik Etti

Kapadokya'daki Uluslararası Turizm Filmleri Festivali klasik otomobiller eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu. Nostaljik araçlarla düzenlenen kortej, bölge halkından ve konuklardan büyük ilgi gördü. Festivalin öğleden sonraki kısmında ise katılımcılar, klasik otomobillerle peribacalarına doğru giderek Kapadokya turu yaptı ve Nevşehir Belediyesine vardı.

40 FARKLI ÜLKEDEN MİSAFİR

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı’nın da bindiği klasik otomobiller de daha sonra şehir içerisinde gezdi. Tamamlanan turun ardından otomobiller ile Nevşehir Kalesi’ne geçildi.

Nevşehir Kalesi'nde açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, klasik araçlar ile düzenlenen kortejin şehirde büyük beğeni topladığını belirtti. Belediye Başkanı Arı, 'Gerçekten bugün şehrimiz için önemli ve kıymetli bir gün. Biz bu şehri emanet edilme sürecinde biz bu şehri kültür ile, sanat ile spor ile anılan bir şehir beraberinde marka şehir yapacağız diye sözde bulunmuştuk. Gerçekten de geldiğimiz ilk günden beri hem şehrimizin markalaşması konusunda gayret sarf ediyoruz. Hem de beraberinde sanatın, kültürün ve sporun tabanı oluşması için bir gayret gösteriyoruz. Bu anlamda ilk olarak Mayıs ayında Kapadokya Film festivaline planlamıştık. Fakat pandemi nedeniyle bu festivali gerçekleştirememiştik. Ama biz burada mutlaka bir festival gerçekleştireceğiz demiştik. Dünyada 18 ülkede gerçekleştirilen Turizm Filmleri festivalini şehrimizde gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde kortejimizi yaptık. Şuanda dünyanın yeni turizm destinasyonu olan Kayaşehir’deyiz. Dünyanın dört bir yanından 40 farklı ülkeden misafirlerimiz var. Yani Avrupa’nın oldukça farklı ülkelerinden misafirlerimiz de var. Bunu sadece bir film festivali olarak düşünmeyin. Beraberinde bir turizm ve kültür festivali. Çünkü konuklarımız burada çekmiş oldukları fotoğrafları, videoları paylaşıyorlar. Şehrimiz ve bölgemizi tanıtıyorlar. Film festivalimizin korteji klasik araçlarla yapıldı. Konuklarımız, korteji özellikle klasik araçlarla yapmamızı istediler. Biz de klasik arabalarla şehrimizi turladık. Çok da güzel bir kortej oldu' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal