TRT Personel Korosu'ndan İlk Kez Seyircisiz Konser

TRT personelleri ile yakınlarından oluşan TRT Türk Sanat Müziği Personel Korosu, coronavirüs pandemisi nedeniyle ilk defa seyirci karşısına çıkmadan şarkılarını seslendirdi.

23.06.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:58) TRT Personel Korosu'ndan İlk Kez Seyircisiz Konser

28 yıldır faaliyet gösteren TRT Türk Sanat Müziği Personel Korosu, coronavirüs pandemisi nedeniyle ilk defa seyirci karşısına çıkmadan şarkılarını seslendirdi.

İlk defa seyircisiz konser veren, TRT personelleri ile yakınlarından oluşan koro, 1992 yılından bu yana çalışmalarını devam ettiriyor.

Arı Stüdyosundaki konserde koro, Türk sanat müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi.

TRT ekranlarından unutulmaz müzik ziyafetleri sunan koronun başkanı Emine Gümüş Edirneli, 1992'de kurulan koronun çalışmalarına bir süre ara verdiğini, 1997 yılında da kendisinin bu koroyu tekrar bir araya getirdiğini ve konser vermeye başladıklarını belirtti.

50 kişiden oluşan koronun klasik Türk müziği eserlerini seslendirdiğini söyleyen Edirneli şunları söyledi:

"Arı Stüdyosunda yaklaşık 28'inci yıl, geleneksel hale getirdik. Bunun yanı sıra etkinliklerde, festivallerde, belediyelerin davetleri üzerine gittiğimiz programlarda ve yurt dışında yaptığımız konserler var. Ayrıca kurumun radyo ve televizyonunda da konserler veriyoruz. Bütün dünyanın başına bela olan bir koronavirüs var. Alınan önlemlerden dolayı ilk defa seyircisiz konser veriyoruz. Normalde konserlerimiz çok yoğun oluyor. Arı Stüdyosunun üç katı doluyor, insanlar ayakta kalıyor ve onun haricinde kapıdan dönenler bile oluyor. Ankara izleyicisi bize destek veriyor."

Ankara Radyosu ses sanatçısı Süleyman Saral ise, "Biz de elimizden geldiğince çalıştırmaya gayret ediyoruz. Amatör kişiler ama yarı amatör demek daha doğru olur. Bizim kendi radyo sanatçılarının konseri gibi o coşkuyla o bağlılıkla sürüyor. Zaten bir işi sevmek başarmanın yarısıdır. Ben bir zorluk çekmiyorum, işlerini, müziği çok sevdikleri için çok başarılılar." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal