Trabzon'da İnanç Turizmine Yeni Bir Eser

Akçaabat ilçesindeki 700 Yıllık St . Michael Kilisesi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

23.05.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-10:10) Trabzon'da İnanç Turizmine Yeni Bir Eser

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 700 Yıllık St. Michael Kilisesi sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere restore ediliyor.

Michael Kilisesi Komninoslar'ın 1332 yılında Selçuklular'la yapılan bir savaşı kazanmalarının ardından Komninoslar tarafından yaptırılan kilisenin 2018 yılının ortalarında başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Orta Mahalle Kilisesi olarak da bilinen tarihi yapının coronavirüs sürecinin bitmesinden sonra açılacağını söyledi.

Başkan ekim çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

 "Restorasyon projemiz yüzde 95 civarında tamamlandı. İnşallah bu salgın süreci tamamlandıktan sonra da kilisesinin restorasyon çalışması tamamen bitmiş olacak. Biz burada Akçaabatımızın geleceği için yapmış olduğumuz çalışmalar içinde bu da inanç turizmine dönük bir çalışma. St. Michael Kilisesi bölgemiz için çok önemli bir çekim merkezi olacağı kanaatindeyim. Yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip kilise bir dönem ev olarak da kullanılmış ve günümüze kadar gelmiş bir tarihi değer. İlerde inşallah yapılan restorasyon çalışması ile birlikte Orta Mahallemizin turizm potansiyelini de arttırmayı hedefliyoruz. Buranın bir sanat galerisi veya günü birlik yapılacak olan bir çok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir yer. Buranın restorasyon çalışması geçmiş dönemde başkanımız Şefik Türkmen zamanında başlamıştır. Buradan kendisine teşekkür ederim"

1846 yılında Rumlar tarafından onarımdan geçirilen kilise bir dönem ev olarak kullanıldı.

Yapılan çalışma ile St. Michael Kilisesi’nin çevresindeki konutlar yıkılarak temizlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal