Topkapı Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Fatih Belediyesi tarafından Topkapı Sosyal Tesisleri alanındaki yapı düzenlenerek Topkapı Kütüphanesi'ne dönüştürüldü.

09.06.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:55) Topkapı Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Fatih Belediyesi Topkapı’da örnek bir projeye imza attı. Belediye, Topkapı Sosyal Tesisleri alanındaki yapıyı düzenleyerek Topkapı Kütüphanesi'ne dönüştürdü.

Açılıştan konuşan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Topkapı Kütüphanesi'nin iyi bir lokasyonda olduğunu belirterek projenin 1 yılda tamamlandığını söyledi.

Başkan Turan Fatih'e 6 kütüphane kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:

Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birisinin hemen yan tarafında. Öğrencilerimizin de bizden talepleri vardı. İnanıyorum ki tıp fakültesindeki öğrenci arkadaşlarımız burayı kullanacaktır. Zaten statü olarak da lise son sınıfta okuyanlar ve üniversite öğrencileri buradan istifade edecekler. Bu 6.'sı, 7. kütüphanemizi de Kariye'de hazırlıyoruz, 1-1,5 ay sonra orayı açacağız. Biz Fatih kadim İstanbul olduğu için, üniversitelerimizin çoğunun burada olduğu için bu konuya özel önem veriyoruz. Öğrencilerimiz her açtığımız kütüphaneyi sağ olsunlar, dolduruyorlar. Gerektiğinde 7/24 işleyecek bir kütüphane burası."

“ÖĞRENCİLERİMİZ ADINA MUTLUYUZ”

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ise kütüphaneyle ilgili "Tıp fakültesi öğrencisi demek 7/24 ders çalışan, çok ciddi emek veren öğrenci demek. Öğrencilerin bizden istedikleri kütüphaneydi. Bu anlamda biz de sayın başkanımıza bu konuyu ilettiğimizde Fatih'te birçok yerde kütüphane yapılanmasına gidildiğini söyledi. Lokasyon olarak da burası bize çok uygun olduğu için bizim ihtiyacımızı giderecek yapıyı ülkemize kazandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz adına da çok mutlu olduk." dedi.

08.30 ila 00.00 arası açık olan kütüphane, sosyal mesafe kurallarına da uygun olarak hizmet veriyor. 78 öğrenci ağırlayabilen kütüphane, tam kapasiteye geçildiğinde ise 132 öğrenciye hizmet verebilecek.

Öte yandan kütüphaneye gelen gençlere Fatih Belediyesi görevlileri tarafından çay ve çorba ikram ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal