Tiyatro Sezonu Açılıyor

Tiyatro tutkunlarına müjde. Devlet Tiyatroları 17 prömiyerle yeni sanat sezonuna adım atmayı planlıyor. İşte haberin detayları...

19.08.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-17:04) Tiyatro Sezonu Açılıyor

Tiyatro için açık hava mekanları kullanılmaya devam edilirken, salonlar da sosyal mesafe kurallarına göre açılmaya başlanıyor.

Devlet Tiyatroları, açık hava mekanlarını az sayıda da olsa tiyatro salonu da kullanıma açılıyor. Salonlarda koltuklar sosyal mesafe kuralına uygun şekilde düzenlenecek. Tiyatro salonuna maskesi olmayan izleyici alınmayacak. Girişlere el dezenfektanları konulup, gösterimler birer gün arayla yapılacak ve oyunlar sergilendikten sonra salonlar dezenfekte edilecek.

Pandemiden dolayı ilk turda az kadrolu oyunlarla seyirci karşısına çıkacak. Devlet Tiyatroları'nda Ankara Devlet Tiyatrosu 3, İzmir Devlet Tiyatrosu 4, İstanbul, Bursa, Adana, Diyarbakır, Antalya, Trabzon, Erzurum, Sivas ve Van Devlet Tiyatroları 1 yeni oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak. Yeni oyunların yanı sıra geçtiğimiz sezonda kapalı gişe oynayan ve sanatseverlerden yoğun ilgi gören Reis Bey, Leyla ile Mecnun, Anna Karenina, Hamlet, Bir Nefes Dede Korkut, Shirley Valentine, Umut Kavşağı gibi oyunlar da yeni sezonda perde açacak.

Yeni sanat sezonunda salgın dolayısıyla az sayıda sahnesini açacak olan Devlet Tiyatroları, Ankara’da Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi, Akün Sahnesi, Küçük Tiyatro ve Stüdyo Sahnede sanatseverleri ağırlayacak. Küçük Tiyatro’da Aşık Veysel 1 Eylül Salı günü prömiyer yaparken, Sonsuzluk Kitabevİ 8 Eylül Salı günü Stüdyo Sahnede, Gökkuşağının Sonu ise 15 Eylül Salı günü Akün Sahnesi'nde ilk gösterimini yapacak. Geçtiğimiz sezon beğeniyle takip edilen Leyla ile Mecnun da 1 Eylül Salı günü Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde perdesini açacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal