The Criterion Collection’dan Irkçılığa Karşı Verilen Mücadeleye Destek

Amerikan şirketi The Criterion Collection ırkçılığa karşı verilen mücadeleye destek olmak için, siyahilerin hayatlarına odaklanan çok sayıda filmi ücretsiz erişime açtı.

05.06.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-15:41) The Criterion Collection’dan Irkçılığa Karşı Verilen Mücadeleye Destek

George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi tüm dünyada ırkçılığın halen olduğunu gözler önüne serdi.

Binlerce insan bu ırkçı yaklaşıma tepki için sokaklara döküldü.

Sinema tarihindeki önemli filmleri, DVD formatında sinemaseverlere sunan bir Amerikan şirketi The Criterion Collection da tepkisini farklı olarak gösterdi.

Şirket, ırkçılığa karşı verilen mücadeleye destek olmak için, siyahilerin hayatlarına odaklanan çok sayıda filmi ücretsiz erişime açtı.

SİYAHİ HAYATLAR SEÇKİSİ

Tepkiyi sanatsal olarak göstermeyi hedefleyen film seçkisinde, siyah sinemacıların filmlerinin yanı sıra, diğer sinemacıların siyahların hayatlarına odaklanan belgeselleri de yer alıyor.

Siyah Hayatlar adındaki seçkide; Julie Dash imzalı Daughters of the Dust, Maya Angelou imzalı Down in the Delta, Shirley Clarke’ın yönettiği Portrait of Jason, Agnès Varda’nın sevilen belgeseli Black Panthers ve Kathleen Collins imzalı Losing Ground gibi yapımlar yer alıyor.

Şirketten seçkiyle ilgili yapılan açıklamada “Adalet talebiyle sokağa çıkan protestocuları destekliyor ve onların umutlarını paylaşıyoruz. Sistematik ırkçılığa karşı savaşmaya kararlıyız.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, film seçkisi de şu sözlerle tanıtıldı:

“Ayrıca Siyah Hayatlar’a odaklanan filmleri ön plana çıkarmak için dijital platformumuz Criterion Channel’ı kullanıyoruz. Bu filmler arasında Oscar Micheaux gibi Afro-Amerikan Sinema’nın öncü isimlerinin işleri; Maya Angelou, Julie Dash, William Greaves, Kathleen Collins, Cheryl Dunye ve Charles Burnett’in klasikleri, Khalik Allah ve Leilah Weinraub’un modern yapımları ve beyaz sinemacılar Les Blank ve Shirley Clarke’ın siyah deneyimini resmeden belgeselleri yer alıyor. Yapabildiğimiz kadar fazla filmi ücretsiz erişime açtık, böylece bu filmleri abone olmasanız bile ücretsiz izleyebilirsiniz.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal