Telefonu Andıran 2 Bin 100 Senelik Gizemli Keşif Büyük Şaşkınlık Yarattı!

Arkeolojik çalışmalar sürüyor. Sibirya'nın güneyindeki Tuva Cumhuriyeti'nde yapılan kazılarda 2 bin 100 yıllık olduğu tespit edilen ve kusursuz biçimiyle cep telefonunu andıran kemer tokası ve bir kadın iskeleti keşfedildi.

14.10.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-09:34) Telefonu Andıran 2 Bin 100 Senelik Gizemli Keşif Büyük Şaşkınlık Yarattı!

Rus Atlantisi olarak bilinen Sibirya bölgesindeki gizemli keşif büyük şaşkınlık yarattı. Tuva Cumhuriyeti'nde yapılan kazılarda 2 bin 100 senelik olduğu tespit edilen ve üzerinde tuş benzeri yapılarla bir telefonu andıran gizemli keşif dünyanın gündemine bomba gibi düştü.

KEMER TOKASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Akıllı telefona benzerliği ile ilgi çeken cisim, Bronz Çağı'ndan Cengiz Han dönemine kadar kullanılan bir mezarlık bölgesinde keşfedildi. Söz konusu cismin aslında turkuaz, carnelian ve sedef kakmalı süslemelere sahip değerli taş jetlerden yapılmış büyük -18cm'ye 9cm- şık bir kemer tokası olduğu belirtildi.

'IPHONE' VE 'NATASHA' ADINI VERDİLER

Kalıntıyı keşfeden arkeologlar, kadın iskeletine 'Natasha'; Çin wuzhu paralarıyla süslenmiş siyah dikdörtgen nesneye ise telefona çok benzediği için 'iPhone' adını verdiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal