Teknoloji Bağımlılığımıza Ayna Tutan Bir Film: Airplane Mode

Başrolünde Larissa Manoela’nın rol aldığı Airplane Mode filmine dair izlenimlerimizi Haber 365 okurlarıyla paylaşıyoruz.

02.06.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-15:08) Teknoloji Bağımlılığımıza Ayna Tutan Bir Film: Airplane Mode

Haber 365 (Kültür-Sanat Servisi) Çağımızın en büyük sorunlarından biri teknoloji bağımlılığı…

Hayatımızın büyük bir alanını kaplayan telefonlarımız bizim olmazsa olmazlarımızdan…

Haberleri, hava durumunu, borsayı, modayı, etkinlikleri kısaca her şeyi elimizdeki telefonlarımızdan takip ediyoruz.

Bir yere gittiğimizde orayı fotoğraflamaktan veya oradan video atmaktan bazen anı yaşayamıyoruz.

Uyandığımızda ilk olarak telefonumuzu elimize alıyoruz hatta uyurken bile radyasyon yaydığını bile bile telefonlarımızla yatıyoruz. Saatler bile artık sadece bir aksesuar oldu, saatin kaç olduğunu, hangi tarihte olduğumuzu telefonlarımızdan öğreniyoruz.

Aileler akşamları bir araya geldiğinde telefonlarıyla vakit geçirmekten birbirlerine zaman ayıramıyor. Sosyal medyada herkes birbirine gösteriş yapma peşinde, herkes kendisini mutlu gösteriyor ama aslında mutlu değil.

Hatta bazıları da var sosyal medyadan para kazandığı için tüm hayatını orada yaşıyor, oradaki yaşamı, dostluğu gerçek sanıyor. İşte bu sorunu da Netfllix’te yer alan bir yapım beyazperdeye yansıtmış.

Başrolünde Larissa Manoela’nın rol aldığı Airplane Mode adlı film, sosyal medyada yatıp kalkan bir genç kızın bu hayattan koptuktan sonra yaşadıklarını konu ediyor.

Çoğumuzun kendisini bulacağı filmde, sosyal medya bağımlısı Ana, yediğini, içtiğini, giydiğini kısaca her şeyi sosyal medyada paylaşıyor.

Normal hayattan kopuk yaşayan Ana, elinden telefonu bırakmadığı için defalarca trafik kazası yapıyor.

Ailesiyle de gerçek manada bağ kuramayan Ana, bir moda markasının da sosyal medyadaki yüzü olarak çalışıyor.

Erkek arkadaşının canlı yayında kendisini terk etmesi üzerine trafik kazası geçiren ve ölümle burun buruna gelen Ana, ailesi tarafından cezalandırılır ve telefonun dahi çekmediği bir kasabaya gönderilir.

Burada, büyükbabasıyla da yeni tanışan Ana, telefonsuz günlerinde oldukça zorlanır.  Bir süre sonra bu olayın aslında bir ceza değil ödül olduğunu anlayan Ana, gerçek dostlukları, hayatın tadını ve gerçek aşkı bu süreçte bulur.

1 buçuk saat süren yapım, bizlerin yaşamına ayna tuttuğundan ve son derece eğlenceli bir dille anlatıldığından izlenebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal