Tatlı Dillim Nerede Çekildi?

Tatlı Dillim 1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren romantik komedi türünde bir Türk filmidir. Tatlı Dillim filminin yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez üstlenmiştir. Filminin senaryosu Sadık Şendil tarafından kaleme alınmıştır. Filmin başrollerini ise Tarık Akan ve Filiz Akın üstlenmiştir.

16.07.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:48) Tatlı Dillim Nerede Çekildi?

Duygusal komedi türündeki filmde kullanılan müzikler ünlü müzisyen Neşet Ertaş’a aittir. Filmin başrol oyuncuları olan Tarık Akan ve Filiz Akın'a Halit Akçatepe, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Kemal Sunal, Cemil Can Bıçakçı gibi oyunculuk alanında önemli isimler eşlik etmiştir. Film ayrıca Kemal Sunal'ın ilk filmi olması ile de Türk sinema tarihinde önemli bir yer edinmektedir.

Tatlı Dillim filmi başarılı oyuncu kadrosu sayesinde vizyona girdiği dönemde gişede de oldukça yüksek bir başarı elde etmiştir. 2010’lu yılların başında Vipsaş tarafından 1080p olarak restore edilen film 2012 yılından itibaren televizyon kanallarında gösterilmeye başlanmıştır. Eski Türk filmleri arasında en sevilenlerden bir tanesidir.

TATLI DİLLİM FİLMİNİN KONUSU

Tatlı Dillim filminin konusunda ağırlıklı olarak zengin çocuk Ferit ve köy öğretmeni Emine karakterlerinin ilişkisi anlatılıyor. İkilinin birbirine âşık olmasından sonra Ferit’in Emine’yi unutmasını ve Emine’nin Ferit’e ders vermesini izliyoruz.

Ferit İstanbullu zengin bir ailenin tıp okuyan çocuğu. Ferit’in en büyük hobisi basketbol oynamak. Ferit bir gün maç öncesi dinlenmek ve kamp yapmak için Emine’nin bulunduğu köye gider. Emine bu köyde öğretmenlik yapmaktadır. Ayrıca köyde herkese yardım etmesi ile de tanınır. Çapkınlıkları ile tanınan Ferit gönlünü köy öğretmeni Emine’ye kaptırır ve onu kendine aşık etme çabalarına başlar. Emine ilk başta Ferit'ten uzak durmaya çalışsa da sonradan o da Ferit'e âşık olur ve ikili evlenmeye karar verirler. Evlilikleri ilk başta çok yıllar geçse de erit İstanbul'daki arkadaşlarına dönüp Emine ile evliliğini aksatır. Emine bir süre bekledikten sonra geri dönmeyen kocasını bulmak üzere İstanbul'a doğru yola çıkar ve büyük sürprizlerle karşılaşır. Emine İstanbul'da kocası Ferit’in eski çapkınlıklarına döndüğünü ve hatta evliliklerini ailesine bile haber vermediğini öğrenir. Bunun üzerine Emine Ferit'e bir ders vermeye karar verir. Emine oldukça bakımlı şehirli bir kadın haline dönüşür ve Ferit'e kendisine Emine’nin ikiz kardeş Mine olarak tanıtır. Emine, Mine rolü ile Ferit'in aklını karıştırmayı başarır.

Filmde Ferit rolünde Tarık Akan’ı, Emine rolünde Filiz Akın'ı görüyoruz. Halit Akçatepe çoban karakterini, Metin Akpınar Metin karakterini, Zeki Alasya antrenör karakterini, Hulusi Kentmen Ferit’in babasını, Münir Özkul muhtar Hasan karakterini, Kemal Sunal ve Cemil Can Bıçakçı ise basketbolcu karakterleri canlandırmışlardır.

TATLI DİLLİM FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ

Tatlı Dillim nerede çekildi: Tatlı Dillim filminin çekimlerinin bir kısmı İstanbul Arnavutköy’e bağlı Boğazköy köyünde çekilmiştir. Filmin bazı sahnelerinin çekimlerinde Bolu'nun kırsal alanları ve Koru otel kullanılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal