Tarık Ünlüoğlu Kimdir?

Tarık Ünlüoğlu kimdir? Tarık Ünlüoğlu biyografisi nasıldır? Tarık Ünlüoğlu hayatı nasıldır? Tarık Ünlüoğlu kaç yaşında öldü? Tarık Ünlüoğlu neden öldü? Tarık Ünlüoğlu’nun cenazesine kimler katıldı?

24.06.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-16:27) Tarık Ünlüoğlu Kimdir?

Tam adıyla Reşat Tarık Ünlüoğlu, 16 Kasım 1957 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. 1 Ekim 2019 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

Tarık Ünlüoğlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınmaktadır.

Tarık Ünlüoğlu’nun Hayatı

Tarık Ünlüoğlu, 16 Kasım 1957 tarihinde İzmir’de doğdu. Liseyi, İzmir’in en eski liselerinden bir tanesi olan İzmir Namık Kemal Lisesi’nde tamamladı. 12 ve 18 yaşları arasında okul futbol takımlarında maçlara çıktı. Spor dallarının yanında sinema ve oyunculuk da ilgisini çekiyordu.

Ankara Devlet Konservatuvarında Opera Bölümünü kazandı. Opera bölümündeki eğitimi bir yıl sürdü. Ardından eğitimine Tiyatro bölümünde devam etme kararı aldı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosunda yirmi yıl kadar çalıştı. Ardından İstanbul Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başladı. Uzun süren devlet tiyatrosu kariyerinde birçok farklı oyunda sahne aldı.

Tarık Ünlüoğlu, ikinci evliliğini 2013 yılında oyuncu Gülenay Kalkan ile yaptı.

Tarık Ünlüoğlu’nun Oyunculuk Kariyeri

Tarık Ünlüoğlu’nun rol aldığı ilk tiyatro oyunu, “İstanbul Efendisi”dir. Bu oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde sergilendi. Bundan sonra, Martı (Anton Çehov), Sırça Biblolar (Tenessee Williams), Galile’nin Yaşamı (Bertolt Brecht) ve Cimri (Moliere) gibi başyapıt niteliğindeki oyunlarda rol aldı.

Tarık Ünlüoğlu’nun geniş kitlelerce tanınması, televizyon kariyerinin meyvesidir. 2003 yılında Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinde “Testere Necmi” karakteriyle tanındı. 2005 yılında Gümüş dizisinde Tarık isimli bir karakteri oynamaya başladı. 2008 yılında Benim Annem Bir Melek dizisinde Cahit Turuncu rolünü oynadı. Yer aldığı son dizi projesi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dır. Bu dizide, Ünal Kaplan adlı bir karakter rolündeydi. Bu dizi çekimleri sırasında rahatsızlandı.

Sinema sahnesinde de boy gösteren Tarık Ünlüoğlu’nun rol aldığı ilk film, 1996 yılında gösterime giren Bir Erkeğin Anatomisi’dir. Eyvah Eyvah 2 ve Eyvah Eyvah 3 filmlerinde Edremit adlı bir karakteri canlandırdı. 2015 yılında Bana Masal Anlatma filminin kadrosunda yer aldı. Aynı yıl, Kara Bela filminde de rol sahibi oldu. Son sinema projesi, 2018 yılında gösterime giren Hedefim Sensin adlı film oldu. Bu filmde Adnan isimli bir karakteri canlandırdı.

Tarık Ünlüoğlu’nun Vefatı

Tarık Ünlüoğlu, vefatından önce, bir yıl kadar bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 1 Ekim 2019 tarihinde, ileri evre akciğer kanserine bağlı solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Tarık Ünlüoğlu vefat ettiğinde 61 yaşındaydı.

Cenaze töreni Levent Camisinde düzenlendi. Cenaze törenine birçok ünlü isim katıldı. Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Melek Baykal, Tamer Karadağlı gibi ünlü oyuncuların yanında emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da cenaze törenine katılanlar arasında yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal