Sümela Manastırı’nın İlk Kısmı Ziyarete Açık

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 2000'den bu yana yer alan Sümela Manastırı coronavirüs pandemisi sonrası restore edilen ilk kısmıyla yeniden ziyarete açıldı.

02.06.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:07) Sümela Manastırı’nın İlk Kısmı Ziyarete Açık

Trabzon'un Maçka ilçesinde Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde yer alan Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı, kaya düşme riskine karşı Eylül 2015'te ziyarete kapatılmıştı.

Şubat 2016'da restorasyon çalışmaları başlayan Sümela Manastırı'nın birinci etabı Mayıs 2019'da tamamlandı ve manastırın birinci avluya kadar olan bölümü, 25 Mayıs 2019'da açıldı.

İkinci etap projesi kaya stabilizasyon işlerinin devam ettiği Sümela Manastırı, yerli ve yabancı turistlerden de yoğun ilgi görüyor.

Ziyaretçilerine yemyeşil ormanları ile eşsiz doğal güzellikleri bir arada sunan Sümela Manastırı, bölge turizmine büyük katkı sağlıyor.

Sümela Manastırı'nın turizm açısından önemine değinen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, restorasyon çalışmalarını da yerinden incelediğini söyledi.

Zorluoğlu, Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi'nde devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla manastırın daha da ön plana çıkacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal