Sümela Manastırı UNESCO'da Kalıcı Listesi’nde Yer Almalı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sümela Manastırı'nın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne geçmesi için çalışma başlatmak istediğini söyledi.

03.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-16:58) Sümela Manastırı UNESCO'da Kalıcı Listesi’nde Yer Almalı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu , 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Sümela Manastırı'nın gelecek yıllarda  kalıcı listeye geçmesi için çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

UNESCO ile ilgili fikrini Bakan Ersoy'a ilettiğini ifade eden Zorluoğlu, "Sümela Manastırı'nın önümüzdeki yıllarda UNESCO kalıcı listeye alınmasına yönelik bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tecrübesine ihtiyacımız var." dedi.

Bölgedeki bazı geniş alanları otopark olarak düzenlediklerini söyleyen Zorluoğlu, "Dolayısıyla burada tek yön uygulama yapacak bir duruma geliyoruz. Aşağıda araçlar park edecek. Biz de Büyükşehir olarak ziyaretçilerimizi kendi araçlarımızla yukarı çıkarmayı planlıyoruz. Yine Büyükşehir olarak sosyal tesislerin de yapımına başladık." ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu, yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Uzungöl'ün de sezona hazır olduğunun bilgisini de verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal