Sultan Ahmet Camii'nin Bilinmeyen Sırrı!

İstanbul'un en çok turist çeken camisi olan Sultan Ahmet Camii'sinin bilinmeyen sırrı...

09.09.2017-16:12 - (Son Güncelleme: 09.09.2017-16:17)
Mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından Sultan 1. Ahmet’in isteği ile 1616 senesinde Ayasofya’nın karşısında inşa edilen Sultanahmet Camisi, şehrin en gözde yerleri arasında yer alıyor. Sultan Ahmet Külliyesinin temelleri ise 402 sene öncesinde atımıştır.

Osmanlı sultanları ve ailesinin isteği üzerine inşa ettirilen ve ‘Sultan Camileri’ anlamını taşıyan selatin camilerinin 6. olan Sultanahmet Camisi, içerisinde bulundurduğu İznik çinilerinden dolayı Avrupalılar tarafından ‘Mavi Cami (Blue Mosque)’ olarak tanınıyor.

İstanbul’un tarihi yarımadasında yer alan Sultanahmet Camisi, Mimar Sinan’dan sonra klasik mimarinin en önemli ve en büyük mimari eserlerinden birisidir.
1616 senesinde caminin inşası biterken, yapımı 1620 senesine kadar devam eden külliyenin diğer binaları daha dağınık bir şekilde yer alıyor.

402 senelik tarihi caminin keşfedilmemiş sırları, restorasyon çalışmaları ile ortaya çıktı. Sultanahmet Camii’nin inşa edildiği 1609 senesinden şimdiye kadar sırlar taşıdığı belli oldu. Sultanahmet Camii’nde bulunan şadırvanlarda musluklardan gelen sularla yağmur sularının nasıl tahliye edildiği çözülemedi.

Sultanahmet Camii’nin diğer bir şaşırtan hadisesi ise hiçbir zaman örümcek ve haşerelerin bulunmamasıdır. Caminin harcında örümcek ve haşerelerin kokusunu sevmediği deve kuşu yumurtası kullanılmıştır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal