Sular Altındaki Bilecik'in Günyurdu Köyü Turizme Kazandırılacak

Bilecik'in Günyurdu köyünde baraj suları altında kalan eski yerleşim yeri, çevresindeki doğal güzellikleriyle büyük ilgi görüyor.

03.07.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:34) Sular Altındaki Bilecik'in Günyurdu Köyü Turizme Kazandırılacak
2006 yılında baraj kurulmasının ardından büyük bölümü sular altında kalan Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki "sessiz köy" olarak nitelendirilen Günyurdu'nun turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Osmanlı döneminin ilçedeki ilk yerleşimlerinden olan Günyurdu köyünde 2005'te baraj çalışması başlayınca sakinler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla 1 kilometre uzaklıkta inşa edilen evlere taşındı.

Sessizliğe bürünen köyün eski yerleşim alanındaki cami ile 48 ev ise Günyurdu Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla sular altında kaldı.

Çevresindeki doğal güzellikleriyle dikkati çeken, barajda amatör balıkçılık da yapılabilen bölge, ilgili kurumların hazırladığı projelerle turizme kazandırılacak.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, "Köy halkımız yeni evlerine taşınınca burası çok farklı bir atmosfere büründü, adeta saklı bir köy oldu. Sessizliği ve muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi." dedi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti:

"Gençler, bu işe meraklı olanlar buraya gelip bu manzarada balık tutuyor. Bizler de gölet çevrelerinde yeni düzenlemeler yapıyoruz. Burada yürüyüş yolları yapılması için çalışma başlatıldı. Kamp kurulabilecek güzel mekanlar yapmak istiyoruz. Belediyemiz ve İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu burayı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlçemizde birbirinden güzel mekanlar var, burası da onların başında geliyor. Herkesi ilçemize bekliyoruz."

Eskişehir'den gelen Gürkan Çıkıkçıoğlu ise "sessiz köy"ün doğal güzelliğini görmek ve balık tutmak için bu bölgeyi tercih ettiğini aktardı.

Herkesi buraya davet eden Çıkıkçıoğlu, "Amatör balıkçılıkla uğraşıyorum, hobi amaçlı, çocukluğumdan beri balık tutuyorum. Buraya gelme amacım balık yemek değil, bu doğayı yaşamak, stresten uzak kalmak. Buranın doğası harika, suyu da çok temiz. Burada olmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal