Su Değirmeni ve Serender Minatürk'te

Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan Miniaturk Müzesi’nin giriş rampasına Rize kültürünü tanıtmak amacıyla Su Değirmeni ve Serender hediye edildi.

21.07.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-09:52) Su Değirmeni ve Serender Minatürk'te

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 135 eser sergilendiği Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk’e Rize'den su değirmeni ve ‘Nayla’ olarak bilinen serender hediye edildi.

Her biri ait oldukları kentin teknolojisini, sanatını ve kültürünü yansıtan minyatür kentte su değirmeni ve serender giriş rampasında yer alacak. Minyatür kente girecek olan turistler ilk olarak Rize kültürü ile karşı karşıya gelecek.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rize Türkiye’de birçok özelliği ile ortaya çıkan bir ilimiz. Bu coğrafyada binlerce yıldır yaşayan atalarımızın yöredeki yiyecek ve bu yiyecekleri koruyabilme adına kullandıkları suyu enerjiye dönüştüren su değirmeni ve kiler olarak kullandıkları Serender (Nayla) dediğimiz bu kültürel eserlerimizi İstanbul’da bulunan minyatür park, Miniatürk müzesine Rize’yi temsil etmek üzere hediye etmiş olacağız” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal